AHdvent

AHdvent 10. nap: KPOP karácsonyi dallista

Az AHdvent koreai dalkülönlegességekkel folytatódik, amiket karácsonykor előszeretettel lehet lejátszani, ha kedveli a család vagy baráti társaság ezt a stílust. Már elárultuk nektek, hogy a szerkesztőinknek melyik a kedvenc ünnepi zenéje, tavaly készült egy lista a legjobb számokkal erre az alkalomra, most pedig kpop-al ékesítjük a repertoárunkat.

A GOT7 múlt évben kiadta Miracle címre hallgató karácsonyi dalát, amihez egy gyönyörű klip társult. Volt már egy hasonló stílusú zenéjük, ami szintén nagyon szépre sikerült, de a Miracle-nek van egy egyedi és mágikus hatása, ami teljesen magával ragad. Készült egy akusztikus verzió is, ami tetézi az egészet, hiszen még ünnepibb lett a fiúk megjelenése miatt.

A MAMAMOO banda Memory című zenéje számomra kihagyhatatlan karácsonyi kellék. Annyira meghozza a hangulatot maga a szám és a hozzá készült nagyon aranyos és ünnepi klip. Bár az emlékekre összpontosít, mégis úgy érzem ehhez a szépséges eseményhez is köthető egyben. A lányok csodás hangja is megmutatkozik, Moonbyul rap része remekül passzol az egész dalhoz, így vált tökéletessé a Memory.

A nemrégiben hazánkban koncertező VAV is gyönyörű karácsonyi muzsikával jelentkezett tavaly. A klip teljesen tükrözi azt a játékosságot, ahogy ezt az egész dolgot át kellene vészelnünk és azt a szeretetet és boldogságot, amit ezen a napon éreznünk kell. A So In Love című dal egyszerű lett és fülbemászó.

A kpop idolok is nagyszerű átdolgozásokat szoktak készíteni, így volt ez Bom és Lee Hi All I Want For Christmas című dalával, ami ugye Mariah Carey óriási sikert arató zenéje. A lányok ügyesen beletették a saját stílusukat, gyönyörű és különleges hangjukat megcsillogtathatták. Ismét egy boldog életérzést átadó számmal van dolgunk, aranyosak a videóklipben, ahogy mosolyognak élvezik, amit csinálnak és nagyon jól állt az egésznek az a környezet, ahol ezt felvették. Varázslatosra sikeredett.

A Ladies Code 2014-es halálos kimenetelű autóbalesetük után, amiben két csapattársukat is elvesztették, újult erővel, de a két elhunyt barátjuk és kollégájuk emlékével tovább folytatták pályafutásukat, és 2016-tól minden évben próbálnak kiadni valami újdonságot. Tavaly, azaz 2018-ban egy karácsonyi slágerrel érkeztek, a The Last Holiday című dallal, ami igazán hangulatos és stílusos lett. A három lány nagyon tehetséges és ezt meg is mutatják a számban és a videóklipben egyaránt.

A következő egy igazán régi nóta lesz, a mára már feloszlott BESTie csapattól, akik még 2013-ban lepték meg rajongóikat egy ünnepi dallal. A Zzang Christmas egy bulizósabb hangulatot ad át és ezt a lányok olykor viccesen, aranyosan vagy teljes szívből mutatják meg nekünk. A négy tagú csapat nagyon jó összhangban voltak és passzoltak is egymáshoz, sajnálom, hogy feloszlottak.

Tavaly Hyolyn fenomenális hangját is hallhattuk, ahogy ünnepi dalt énekel és nagyon szerettük. Különleges lett, a dalszöveg teljesen átadja nekünk a karácsonyt, de a zene alapja nagyon más, mint amit megszokhattunk, viszont mégis működik a kettő együtt. Hyolyn letisztult és kissé akusztikus megoldása, nem vitte túlzásba és ezzel tökéletessé is tette ezt a különleges zenét.

Kell egy kis hiphop is az ünnepekre, hiszen nem csak popzenékből áll a világ, így az EPIK HIGH és a No more christmas számát szeretném bemutatni. A fiúk szeretik a melankolikusabb dallamokat, de van olyan muzsikájuk, amiben erősebbek az ütemek. A No more christmas lassabb stílusú és videóklippel nem rendelkezik, de így is érezhető a szomorúbb és kilátástalan hangulat. Bár nem egy ünnepi zenéről van szó, mégis úgy gondoltam, hogy itt a helye,

Utoljára pedig egy friss fogást hoztam, hiszen az idei évben sem feledkeztek meg rólunk a koreai idolok. A Z-STARS nevű formáció, akik a Z-BOYS és a Z-GIRLS csapatokból álltak össze erre az alkalomra, egy gyönyörű és fülbemászó karácsonyi számot mutattak be. Vidám, táncolásra csábító és önfeledt hangulatú lett az It’s Christmas nevet viselő dal.

Nektek melyik a kedvenc karácsonyi koreai dalotok? Műfajilag és hangulatát illetően bármilyen stílust megmutathattok nekünk. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a felsoroltak között találtatok-e kedvencet?

Hozzászólások