Könyvek

Agave Könyvek megjelenések – 2020 nyár

Nemrég bár írtunk arról, hogy milyen újdonságok várhatóak az év második felében az Agave Könyvek Kiadótól, most azonban azt mutatjuk be, hogy mik azok, amik a nyár folyamán megjelennek, illetve már meg is jelentek.

Elsőként John Scalzi díjnyertes sorozatát említjük. Az Egyesülés trilógia befejező része, június 9-én debütált a kiadónál. A rajongók legnagyobb örömére a lebilincselő űropera befejezése, Az utolsó emperátor igen kalandosnak és érdekesnek ígérkezik.

John Scalzi – Az utolsó emperátor

Az összeomló birodalom 3.

Az Ár, az Egyesülés bolygóit összekötő csillagközi útrendszer összeomlása felgyorsult. Egész naprendszerek – és emberek milliárdjai – szigetelődtek el egymástól. Noha az összeomlást tudományos módszerekkel megjósolták, sokan még a tagadhatatlan és temérdek bizonyíték dacára is inkább nyerészkedni akarnak, miközben az emberiség történelmének legnagyobb birodalma a végóráit éli.

II. Grayland emperátor végre visszaszerezte a birodalma feletti hatalmat az ellene áskálódóktól és az összeomlást tagadóktól. De a „hatalom” illékony, és miközben Grayland minden erejével azon van, hogy a lehető legtöbb alattvalóját megmentse az elszigetelt nélkülözéstől, az uradalma ellen lázadók minden lehetséges módot megragadva egy végső, kétségbeesett támadást indítanak ellene, hogy megfosszák a trónjától és a befolyásától. Grayland és fogyatkozó szövetségesei kénytelenek az utolsó szalmaszálat is megragadni, hogy nemcsak önmagukat, de az egész emberiséget megmentsék. Azonban lehet, hogy minden erőfeszítésük sem lesz elég.

Vajon Graylandre az emberiség megmentőjeként fognak emlékezni, vagy úgy, mint a történelem utolsó emperátora?

Júniusban R.F. Kuang sorozatának folytatása is megérkezett! A Mákháború teljes mértékben elvarázsolt minket is, így már tűkön ülve vártuk a Sárkányköztársaságot, amit már akár be is szerezhetnek a rajongók. A kritikus és rajongói vélemények szerint méltó folytatása az elődjének, amely több díjat is bezsebelt. Ha pedig a mi véleményünkre is kíváncsiak lesztek, akkor pedig ne felejtsetek el visszatérni az oldalunkra, hamarosan ugyanis érkezünk a cikkel róla.

R.F. Kuang – Sárkányköztársaság

Nikannak a történelem során háromszor is meg kellett küzdenie a túlélésért a véres mákháborúkban. Annak ellenére, hogy a harmadik hadjárat csak nemrég ért véget, Zsin nem tud megfeledkezni arról a kegyetlenségről, amelyet a népe megmentése érdekében követett el. Menekül a bűntudat, a szorongató ópiumfüggés és a tűz isteneként megismert bosszúálló főnix parancsai elől, aki rémes hatalommal ruházta fel.

Bár Zsin nem akar élni, meghalni sem hajlandó addig, amíg bosszút nem áll az áruló császárnőn, aki hátat fordított a hazájának, és szövetségre lépett az ellenséggel. A lány egyetlen reménye, ha belép a befolyásos Sárkány hadúr seregébe. A hadúr arra készül, hogy meghódítja Nikant, elűzi a császárnőt a trónról, és létrehoz egy új köztársaságot.

Ám sem a császárnő, sem a Sárkány hadúr nem az, akinek látszik. Zsin minél több dolognak lesz szemtanúja, annál jobban tart attól, hogy az országa iránt érzett szeretete ismét arra fogja kényszeríteni, hogy éljen a főnix gyilkos hatalmával. Mert már nincs semmi, amit Zsin ne áldozna fel az országa megmentéséért… és a bosszúért.

Philip K. Dick visszatérő és népszerű írója az Agave Könyveknek, így nem meglepő, hogy ebben az összefoglalóban is szerepel. Az Űrlottó című alkotása a mai napon jelenik meg a kiadónál, mely első regénye volt a szerzőnek 1955-ben, ami érezhető is a mű során, az életműsorozatból viszont kihagyhatatlan.

Philip K. Dick – Űrlottó

A távoli jövőben bárki lehet a Naprendszer vezetője: nincsenek választások, nincsenek alkalmassági tesztek, nincs semmiféle feltétel. Minden az űrlottón múlik, és amikor a mágneses lottópalack pörög, bárkiből a világ abszolút uralkodója, a Kvízmester lehet. Csakhogy, amikor egy új Kvízmester hatalomra kerül, az elődjének még vannak bizonyos jogai, például orgyilkosokat küldhet az új vezető meggyilkolására.

2203-ban egy különös szekta vezetője lesz az új Kvízmester, és az addig zökkenőmentesen működő rendszer hirtelen akadozni kezd. A korábbi vezető mindent megtesz, hogy olyan orgyilkost találjon, aki átjut a telepata testőrökön, ám amikor az egyik alkalmazott átáll a másik oldalra, aggasztó tények kerülnek napvilágra a lottórendszerről, és elképzelhető, hogy ezúttal senki nem nyerhet.

Az Űrlottó, Philip K. Dick első, 1955-ben megjelent regénye még ma is szellemes és eredeti, okos és lebilincselő mű.

Érkezik A sötétség angyala felújított kiadása! Caleb Carr nagysikerű sorozatának így már a folytatása is új köntösben kerülhet az olvasók elé. Ebben a részben a spanyol nagykövetség egyik munkatársának kislányát rabolják el, a lehető legrosszabb időpontban. A regényből sorozat is készült, melynek második évada július 26-án érkezik.

A videó alapján szintén egy izgalmas évadra készülhetnek a rajongók. A főszerepben továbbra is Daniel Brühl, aki Laszlo Kreizlert alakítja, Luke Evans, mint John Moore, Brian Geraghty pedig Theodore Roosevelt-et formálja meg. A második évad kulcsszereplőjeként pedig Dakota Fanning mutatkozik be, mint Sara Howard.

Caleb Carr – A sötétség angyala

A halál angyala nagy sikerű folytatása!

Alig egy év telt el Laszlo Kreizler első, sikeres nyomozása óta. Manhattan még nagyobb lett, még modernebb, még izgalmasabb – és még veszélyesebb. Egy napon riasztják a rendőrséget, hogy elrabolták a spanyol nagykövetség egyik munkatársának tizennégy hónapos kislányát. Rosszabb időpontban nem is történhetett volna a bűntett, hiszen az Egyesült Államok és a Spanyol Birodalom közti kapcsolat végleg elmérgesedett. Hamarosan kiderül, hogy a kislányt nem politikai céllal rabolták el: egy olyan asszony karmai közé került, aki feltételezhetően már több csecsemőt megölt. Stevie Taggert és Sarah Howard nyomozni kezdenek, csatlakozik hozzájuk John Schuyler Moore is, és a kor minden rendelkezésre álló nyomozati eszközét bevetik, hogy bíróság elé állíthassák a nőt, akinek ügyessége olyan ördögi, hogy segítségért kell fordulniuk a vonakodó Laszlo Kreizlerhez. De könnyen előfordulhat, hogy még a nagyon elszánt kerületi ügyész és a mindent látott elmeorvos eszén is túljár a tettes, aki sem könyörületet, sem kegyelmet nem ismer.

Augusztusra várható Matt Ruff Lovecraft földjén című regénye. A könyvben megtalálható a kozmikus horror, gótikus fantasy és tudományos fantasztikum is, mely igazi csemegévé válik az olvasók számára. A szépirodalmat és sci-fit/fantasyt kedvelők számára így egyaránt érdekes lehet, akárcsak a HBO számára, akik sorozatra adaptálták. Premierje szintén augusztusban várható.

A filmet Misha Green és Jordan Peele jegyzi, főszereplői pedig Abbey Lee, Chase Brown, Aunjanue Ellis. Abbey Lee ismerős lehet a Mad Max: A harag útja című filmből, Aunjanue Ellis pedig az NCIS: Los Angelesből és a Különleges ügyosztályból.

Matt Ruff – Lovecraft földjén

1954, Chicago. A huszonkét éves leszerelt katona, Atticus Turner édesapjának nyoma vész, ezért felkerekedik, hogy megkeresse. Vele tart George bácsikája, a Néger útikönyv szerkesztője, és gyerekkori barátja, Letitia is. Útjuk Samuel Braithwhite vidéki kúriájához vezet New Englandben, arra a birtokra, ahol annak idején Atticus ősei rabszolgaságban senyvedtek. Menet közben nemcsak a fehérek Amerikájának hétköznapi borzalmaival szembesülnek, hanem olyan ártó szellemekkel is, amelyek mintha George kedvenc fantasztikus történeteiből lépnének ki.

Atticus az apja keresése révén rábukkan egy titkos szektára, melynek rejtélyes szertartásában történetesen ő maga hivatott kulcsszerepet játszani. Ahhoz, hogy élve megússza a kalandot, olyan dolgokra kényszerítik, amelyek a Turner-klán pusztulásához vezethetnek.

A Lovecraft földjén időn és téren átívelő, varázslattal, hatalommal, reménnyel és szabadsággal játszadozó, elsöprő erejű kaleidoszkópja két fekete család egymástól sokban különböző tagjain keresztül rajzolja meg a rasszizmus portréját, annak máig kísértő, szörnyűséges hatásait. Matt Ruff kozmikus horrorból, gótikus fantasyből és tudományos fantasztikumból táplálkozó regénye egyöntetű kritikai sikert aratott mind a szépirodalmat, mind a sci-fit/fantasyt olvasók körében, ráadásul 2020-ban sorozatra adaptálta az HBO.

Ray Bradbury születésének 100. évfordulóját ünnepli augusztus 22-én, ennek örömére érkezik a Marsbéli krónikák felújított-kibővített változata. Az eredeti történet mellett további 21 novellát fog tartalmazni a kötet, melyet egy időben írt Marsbéli krónikákkal, azonban más, korabeli folyóiratokban, magazinokban, illetve más kötetekben kerültek publikálásra.

Legjobb tudásunk szerint 10 írás most először fog megjelenni magyarul, a többi korábban olvasható volt már Bradbury általunk kiadott novellásköteteiben. Az új novellák mellett a korábban megjelentek, valamint a teljes Marsbéli krónikák új szerkesztésben lesz olvasható – írja közleményében az Agave Könyvek.

Ray Bradbury – Marsbéli krónikák (teljes változat)

Az emberiség a pusztulás szélén álló világát elhagyva a Marsra költözik. Az új kezdet reménye hívja, csakhogy ő magával hozza a régi félelmeit és vágyait is. Azonban a különös, új világ az ősi, kihalófélben lévő marslakókkal és a hatalmas, vörös-arany sivatagokkal teljesen megbabonázza, beleszivárog az álmaiba, és örökre megváltoztatja. Ray Bradbury 1950-ben megjelent műve ma is döbbenetesen friss és lenyűgöző.

Agave Könyvek megjelenések – 2020 március

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?