AHdvent

Advent 19. nap – Ajándékötletek gyerekeknek

Nehéz a karácsonyi ajándék kiválasztása a családban lévő kisgyermek számára? Ha bizonytalanok vagytok, akkor mindenképp olvassátok el a cikkünket. AHdvent alkalmából összegyűjtöttünk néhány tippet arról, mi az, amivel kedveskedhetünk karácsonykor a kicsiknek és melyek azok az ajándékötletek, amelyek beválhatnak a fa alatt. 

A gyerekek még a Jézuska világában egyáltalán nem gondolnak arra, hogy a felnőtteknek mennyi energiájába telik, ameddig beszerzik a számukra kedves ajándékokat. Feltérképezik miket szeretnek, mire vágynak, esetleg az iskolások már levél formájában is megfogalmazhatják a gondolataikat a Jézuska felé.

Az ajándékötleteket most több részre osztjuk, hiszen mással készülünk az egy éves babának és az óvodáskorúnak is.

(kuffer.hu/keszits-gyurmat-hazilag-fozes-nelkul/)

Csecsemők és kisgyermekek ( 0-3-éves korig) – Itt gyakran először a szülőktől érdeklődünk mire van szükség, hiszen még kevésbé játszik a csecsemő, mint a három éves. Készíthetünk ajándékdobozokat, amelyekbe több minden beleférhet: ruha, csörgő, plüss, textilpelenka, bébiétel. Dekoráció a babaágyra, ágyneműhuzat. Beválthat a leporelló (kemény lapos) könyv, illetve a puhák, amelyeket biztonsággal forgatnak a gyerekek és akár pancsolás közben is nézegetheti.

A két-három éves korúakat már komolyabb játékokkal is meglephetjük. Nagyon jó lehet a fentebb említett leporellós könyv, illetve a mostanság népszerű mesék közül is válogathatunk: Bogyó és Babóca, Boribon, Mancs őrjárat, de a régi klasszikusok is elengedhetetlenek, Micimackó, mondókás könyvek. A különböző szituációkra is akadnak könyvek, például a Bilikönyv, kistesó érkezésére, éjszakára, orvosnál stb. Emellett a gyerekeknek jó ötlet lehet a kifestő illetve már a nagyobb terjedelmű mesék is.


Jó választás a különféle kézügyességet segítő játékok is: gyurma, kirakók, pötyi, formaillesztő, ceruza, fűzős táblák. A fa alá kerülhet még legó, tüske építő, fa vasút, fakocka, autók, a kislányoknak babák, babaruhákkal. Ezen felül a kis konyha felszereléssel (játék gyümölcs, edények stb), babakocsi, illetve hajkészlet, orvosi táska, szerszámos készlet stb. Aki tovább gondolja mindezeket, akár babaházat is vásárolhat a gyerekeknek.

Óvodáskorúaknak választhatunk már komolyabb meglepetéseket is. A fejlesztő könyvek, színezők és hosszabb mesék biztosan jó választás lehet, akárcsak a társasjátékok. A gyerekek kedvelhetik a kedvenc meséjükből készített plüssöket, törölközőket, ágyneműket. A lányok már kedvelik a pipere dolgokat (haj, smink, stb), biztosan tetszhet nekik, akárcsak a fiúknak a szerszámos készlet, kártya játék, különböző nehézségű építők, logikai játékok. Ezen kívül az autópálya, vonatpálya, rajztábla is alkalmas lehet a fa alá.

Örülhetnek jelmezeknek, sátraknak, labdának, tollasnak, kisebbeknek csúszdának, a nagycsoportos korúnak hulla hopp karika, trambulin. A kreativitást segíthetjük még gyurmával, festékszettel, ceruzával, üvegfestékkel. Nagy divat a slime, amikkel hosszasan tudnak tevékenykedni. De meglephetjük őket gyöngyökkel, különböző elemekkel ékszerek készítéséhez.
Mindezen játékok beszerzéséhez a REGIO játékbolt lehet a legalkalmasabb.

Az iskolás korúakat már sok minden érdekli. A korábban leírt toll, ceruza, papír, esetleg iskolatáska, uzsonnás doboz, inkább megúszós ajándék, de beválhat a csomag mellé. Egy könyv azoknak, akik már tudnak olvasni, tudjuk mi áll hozzá közel, biztosan nagy öröm lenne, akárcsak ruhanemű. Pulóver, póló, szabadidő szett, lányoknak a csillogó, tüll  szoknya vagy mamusz, hajpánt vagy sapka, sál is meglepetés lehet a gyerekeknek. Kedvenc mesefilmjével, kártyajátékkal, társasjátékkal vagy már illatszerekkel (tusfürdő, sampon, krém) is megajándékozhatjuk. Dekoráció, fejlesztő könyvek, színezők.

A kis tinédzserek általában már érdeklődnek a felnőtt tárgyak iránt. Ékszer, kozmetikumok, elektronikai termékek biztosan nagy öröm lesz a fa alatt. Készíthetünk nekik pólót vagy választhatunk olyat, amit kedvelnek. Szívesen fogadják a kedvenc sorozatukról, könyvükből ábrázolt pulóvereket, pólókat, párnákat. Választhatunk számukra táskát, ékszerdobozt, de a komolyabb társasok jó ajándékok lehetnek.

Azok a gyerekek akik valamilyen sportot űznek, vagy rajonganak esetleg a fociért és van kedvencük, biztosan örülnének egy -egy meznek, táskának, cipőnek vagy a klubcsapat logójával ellátott tárgynak.

(www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/11605-a-gyerekeket-ujra-varja-a-megujult-csepeli-kresz-park)

A különböző élmény ajándékok nagy örömet nyújthatnak a gyermekek számára. Kalandparkok, virtuális helyek, kresz parkok, szabadulószobák, lovagló élmények remek meglepetés lehet. Az üzletekben is számtalan ajándékkártya közül választhatunk.

Teljen örömben a karácsony!

 

 

 

Fotók forrása:

(www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/11605-a-gyerekeket-ujra-varja-a-megujult-csepeli-kresz-park)

(kuffer.hu/keszits-gyurmat-hazilag-fozes-nelkul/)

Hozzászólások