Média

A Victoria’s Secret atyja bocsánatot kért a nyilvánosságtól

Természetesen idén novemberben is megrendezték a divatvilág egyik legnívósabb eseményét, a Victoria’s Secret Fashion Show-t, és ezúttal sem maradt el a robbanás: még a modellkedés világától távol állók is nagy szemekkel nézhették, ahogy szinte meseszerű dekorációban sétáltak végig az angyalok a kifutón. Az alaphangulatot olyan sztárfellépők adták, mint Shawn Mendes vagy Rita Ora, ráadásul idén külön büszkeség, hogy Palvin Barbi ismét felvonult. A show-t káprázatos modellek tették felejthetetlenné, talán annyi különbséggel, hogy ebben az évben Adriana Lima búcsúzója hagyott igazán nagy nyomot maga után: a szupermodell ugyanis 18 év után utoljára tette tiszteletét a kifutón. Ed Razek, a VS vezérigazgatója azonban negatív értelemben tette az idei parádét emlékezetessé.

A divatvilágban is -szerencsére- egyre nagyobb teret hódít a sokszínűség, ennek köszönhetően egyre több transznemű, plus size és androgün (olyan férfiak és nők, akik kromoszómáik megosztottsága miatt egyszerre felelnek meg tökéletesen férfinak és nőnek – a szerk.) modell fut be óriási sikereket. A divatcégek java belátta, hogyha vásárlóik kedvében akar járni, igenis szélesíteni kell a határokat, és elérhetőbbé tenni a divat szeretetét mindenki számára. Ed Razek, a Victoria’s Secret marketing igazgatója az amerikai Vogue-nak adott interjújában azonban nem félt kimutatni, hogy ő szöges ellentéttel van a témáról – legalábbis ami a VS kifutóit illeti.

Nem, abszolút nem gondolom úgy, hogy mi is felvonultathatnánk transznemű vagy plus size modelleket. Hogy miért nem? Mert egy Victoria’s Secret show maga a tiszta, 42 percig tartó különlegesség. Pontosan ezt jelenti. Mi nem olyanok vagyunk, mint a többi divatcég; mi vagyunk a divatcég élein. Szuper és becsülendő, hogy mások a vásárlóik kedvére akarnak tenni, és felveszik a világ ritmusát, de mi nem. Mi nem vagyunk senkinek a ‘harmadik szerelme’. Ők a mi szerelmeink, már egészen a kezdetek óta.”

Mr. Razek véleménye óriási felháborodást váltott ki a közösségi médiában, lapok, hírességek és befutott plus size modellek tartották minősíthetetlennek a vezér szavait. Tess Holiday, az egyik legnépszerűbb plus size modell – aki maga is a közösségi média által vált ismertté -, nem fukarkodott a szavakkal, és még egy vulgáris képet is közzétett Instagram oldalán. Még maga Rihanna is felháborodott, aki az idei show-n vonultatta fel márkája új termékeit, óriási sikerrel. Ed Razek végül belátta, hogy véleménye sértő volt, és őszintén bocsánatot kért a nyilvánosságtól.

Hozzászólások