Utazás

A legszebb kerékpáros túraútvonalak Magyarországon

Magyarország bővelkedik a csodásabbnál-csodásabb kerékpáros túraútvonalakban. Nemcsak a mindenki által ismert Balaton és Velencei tó körüli kört érdemes kipróbálnod, hanem például elmehetsz a Dunántúl egyéb részeire, illetve az Alföldre egyaránt. Lássuk tehát azokat a legszebb kerékpáros helyeket a kis hazánkban!

Tómalom és Fertőrákos

Ehhez a helyhez egészen nyugatig kell menned hiszen itt található a Tómalom és Fertőrákos között elhelyezkedő kerékpárút. Az alig négy km hosszú szakasz a Sopron-Fertőrákos út szerves része. Ezt murával borították, ám még így is tökéletes élményt nyújt azok számára, akik látnának más is, mint a megszokott helyszínek. Az érintetlen tölgyerdőben tekerve nem lesz meleged, ráadásul ez az útvonal csatlakozik a Fertő tó körüli részhez is, így akár egy hosszabb túrát is szervezhetsz ide a családdal vagy a barátokkal.

Deseda-tó

Kevesen ismerik a Kaposvár közelében elterülő Deseda tavat, amely egy igazi szabadidős paradicsomnak tekinthető. Az elmúlt években hatalmas újításon esett át. Mind a kerékpáros út, mind a pihenő hely, mind pedig a kemping felújításra került, így bárki számára tökéletes élményt nyújthat. A 15 km hosszú biciklis utat azonban könnyedén meghosszabbíthatod, ha Kaposvár belvárosából indulsz neki. Rengeteg pihenőhely áll rendelkezésre, miközben csodálatos dombos tájakat figyelhetsz meg. Amennyiben pedig egy kis kitérőt teszel, akkor akár a közeli arborétum világába is betekintést nyerhetsz. Akár autóval, akár busszal, akár a városból kerékpárral látogatnál el ide, az élmény garantált lesz.

Szigetköz

A Szigetköz szintén egy nem túl felkapott biciklis helyszín, pedig az itt található 38 km-es túra Dunakilitiből indul el és ide is ér vissza. Közben pedig olyan látnivalókat nézhetsz meg, mint a mosonmagyaróvári vár, a máriakálnoki Sarlós kegykápolna, vagy akár a Szűz Mária szobor. Nem árt egy kicsit több időt szánnod azonban a Dunaszigeten elterülő ökoparkra, hiszen itt akár kenutúrán is részt vehetsz.

Mit tegyél, mielőtt útnak indulnál?

A legfontosabb, hogy mielőtt felkerekednél és elindulnál, mindenképpen szerezd be a szükséges kiegészítőket. Nemcsak biciklire és táskára lesz szükséged, hanem számos egyéb kellékre is, ha éppen gond adódna út közben. A Kerékpárguru, a kerékpár webshopban szinte mindent megtalálhatsz, amire ehhez szükséged lehet. Legyen szó csomagtartóról, pumpáról, esetleg pót gumiról, innen szinte mindent megrendelhetsz. Legyél tehát résen és szerezd be időben a kiegészítőket!

Összegezve

Érdemes tehát egy kicsit kilépni a megszokottból és olyan helyeket felfedezni Magyarországon, ahol még nem jártál. Legyen szó Kaposvárról, a Szigetközről, esetleg a Fertő-tó környékéről egyaránt, mind tartogatnak meglepetéseket. Fontos azonban, hogy mindig felkészülten indulj útnak, minden időjárásnak és terepviszonynak feleljen meg a felszereltséged.

Hozzászólások