Média

8 színész, akikről kiderült, hogy nagyszerű énekesek

Rengeteg olyan színész van, akiről hamar kiderült, hogy nem csak az alakításai szuperek, hanem a hangja is a helyén van így megpróbálkozik az énekléssel. Viszont nem mindenkinek sikerül még akkora sikert elérni, mint egy-két igazán tehetséges előadónak, viszont kitudja, hogy mit hoz a jövő számukra.

1. Ariana Grande

Kizártnak tartjuk, hogy be kelljen mutatni a hihetetlen tehetséggel megáldott Arianát. Mielőtt a világ egyik legjobb énekese vált belőle, a Broadway-en kezdte, majd a Nickelodeon V, mint Viktória illetve a Sam és Cat című sorozataiban tűnt fel. Már gyermekként is az éneklés vonzotta őt, így amikor lehetősége adódott megragadta azt. Miközben a televízióban szerepelt a Youtube-ra feldolgozásokat töltött fel, majd az első albumán 2010-ben kezdett el dolgozni. Ez a lemez azonban csak 2013-ban jelent meg Yours Trulyn címen, majd a sikerességének hála újabb és újabb dalokkal, közreműködésekkel és albumokkal lepte meg rajongótáborát. A színészkedéssel sem hagyott fel, hiszen sorozatokban (például: Scream Queens) vagy musicalekben tovább szerepelt és szinkronhangként is jeleskedett.

2. Sabrina Carpenter

Sabrina-t 2013-ban ismerhette meg jobban a közönség, amikor is a Riley a nagyvilágban című Disney sorozatban megkapta a főszerepet. Előtte is voltak kisebb-nagyobb alakításai például az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztályban vagy akár a Szarvak című thrillerben. Az énekesi karrierjének a beindulása már ekkor érzékelhető volt, hiszen 2010-ben a The Next Miley Cyrus Project tehetségkutatóban több ezer versenyző közül a 3. helyen végzett. A filmekben és a sorozatokban is rengetegszer megcsodálhattuk a hangját. Első lemeze, az Eyes Wide Open azonban 2015-ig váratott magára és ezek után a színész-énekesnő már megállíthatatlan volt mindkét karrierjében. Legutóbbi szerepe a Tall Girl (A magas lány) című filmben volt, míg albuma a Singular második része volt.

3. Selena Gomez

Selena is azok közé a sztárok közé tartozik, akik karrierjük kezdetén színésznőként mutatkoztak be. A fiatal híresség még 2002-ben mutatta meg tehetségét a Barney és barátai c. sorozatban, amikor még csak tíz éves volt. 2006-ban csatlakozott a Disney Channel sztárjai közé, a Zack és Cody élete sorozatban tűnt fel először, majd 2007-ben három rész erejéig pedig a Hannah Montana 2. évadában jelent meg.  Ezután megkapta saját sorozatát, amely a Varázslók a Waverly helyből (Wizards of Waverly Place) volt, ez az alkotás számos díjat és dicséretet hozott neki. Azonban a színész-énekesnő nem csak sorozatokban, hanem filmekben is feltűnt, ilyen volt például a 2011-ben megjelent Csajok Monte Carlóban vagy szinkronhangként is hallhattuk a 2012-es Hotel Transylvania alkotásban. Énekesi karrierje is ebben az évben indult útnak, amikor bejelentette, hogy első albumán dolgozik. A vezető kislemez Come & Get It címmel 2013 áprilisában jelent meg. 2015-ig karrierje töretlenül haladt előre, de betegsége miatt kicsit vissza kellett vonulnia és egészen 2020-ig csak közreműködésekben hallhattuk őt, azonban az idén megjelent Rare című albumát mindenki nagy örömmel fogadta.

4. Miley Cyrus

Miley kisasszonyt sem kell senkinek bemutatni, énekesi pályára lépésére már a kezdetektől számíthattunk, hiszen a nagyszerű country énekes, Billy Ray Cyrus lánya. Tizenegy éves korában meghallgatásra ment a Hannah Montana főszerepéért, ami a Disney Channel sorozataként indult útnak. Annak ellenére, hogy kezdetben elutasították, mert túl “fiatal és kicsi” volt a szerephez, később mégis őt választották az énekesi és színészi képességei miatt. A sorozathoz négy album lett elkészítve, ekkor már turnézni is járt. A Can’t Be Tamed megjelenése után, azaz 2010-ben hivatalosan is megszakította a szerződését a Hollywood Records kiadóval, ugyanis a Hannah Montana sorozat befejeztével egy kis szünet után egy másik céghez, az RCA Records-hoz társult. Ekkor már teljesen kilépett a tini bálvány szerepéből és önmaga lehetett. A karrierje továbbra is töretlen maradt és természetesen kisebb-nagyobb szerepeket is vállalt, bár ekkor már botrányairól is híressé vált.

5. Kiernan Shipka

A 20 éves sztár már régóta színészkedik, első szerepe öt hónapos korában volt, a sikerek azonban 2007-ben kezdődtek, amikor megkapta Sally Draper karakterét, Don Draper főszereplő lányát a Mad Men című sorozatban, azóta pedig töretlen a karrierje. Énekesi babérokra ugyan még nem tört, de szerepei közt rengetegszer hallhatjuk a fiatal színésznő hangját. Először a 2019-es Let It Snow alkotásban mutatta meg, hogy ebben sem marad alul, majd legújabb sorozatában a Chilling Adventures of Sabrina-ban is többször előkerül egy-egy musical. A legnagyobb meglepetés ennek a sorozatnak a különleges előzetese volt, amiben először debütált énekesnőként Kiernan.

https://www.instagram.com/p/B8w_-Z2A3Fl/

6. Thomas Doherty

Thomas egy fiatal skót színész, modell és énekes, aki a Disney Channel-en keresztül vált ismertté, ugyanis a The Lodge zenés sorozatban kapta meg Sean Matthews szerepét, majd ő alakíthatta az Utódok című film franchise-ban Harry Hook-ot. Később a The CW-n is debütált, ahol a Legaciesben mutathatta meg színészi tehetségét. A hangját utóbbin kívül szinte minden alakításában megcsodálhattuk és azt is megtudhattuk, hogy remek táncos, tudniillik a Free Dance című filmben bemutatja, hogy mindkettőhöz van érzéke. A nemrégiben megjelent High Fidelity-ben ismét dalra fakadt, hamarosan a pedig a Gossip Girl reboot-ban fogjuk látni.

7. Michael Malarkey

Michael Malarkey brit-amerikai színész és zenész. A 36 éves fiatalember biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek ismerős, hiszen ő játszotta a The Vampire Diaries sorozatban Damon egyik legjobb barátját, Enzo-t. Jelenleg pedig A kék könyv-projekt (Project Blue Book) című sorozatban tevékenykedik. Azonban kevesen tudhatták róla, hogy remek énekes. Első albumát először 2015-ben adta ki Knots címmel, amin összesen hét dal szerepel. Legutóbbi lemeze pedig a 2020-ban megjelent Graveracer, amelyet már hazánkban is bemutatott idén, január 27-én, szóval a szerencsések már megcsodálhatták a nagyszerű színész-énekes tehetségét.

8. Kat Graham

Ha már The Vampire Diaries és Enzo, akkor meg kell említenünk Kat-et, aki szintén a Vámpírnaplókban alakította nyolc évadon keresztül az erős boszorkányt, Bonniet. Kezdetekben azonban őt is a Disney Channel műsoraiban láthattuk, például feltűnt a Hannah Montanában vagy a Lizzie McGuire-ben. A filmekben is kipróbálta magát, továbbá reklámokban és videóklipekben is szerepelt. Emellett természetesen belekóstolt az éneklésbe is a fiatal tehetség, első saját dala a Put Your Graffiti On Me 2012-ben látott napvilágot, előtte pedig közreműködésekben hallhattuk őt. Legutóbbi kiadása egy táncos-zenés videósorozat volt The Dance Collective címmel, ami hat rövid részből állt. Színészként pedig további három filmen is dolgozik.

Beszélhetnénk még Zendaya-ról vagy akár Bella Thorne-ról, de ott van a Jonas Brothers is. Eddie Murphy és Will Smith szintúgy belekóstolt már a dalolásba, ahogy Johnny Depp vagy Robert Downey Jr. Tehát rengeteg színész van még, akikről lehet írni, szóval hamarosan készül ennek a bemutatónak a folytatása. Nektek ki a kedvenc színész-énekesetek?

Hozzászólások