MédiaSorozatok

5 minisorozat, amit nézhetsz tanulás helyett

Most, hogy már jó ideje elkezdődött az iskola, sokan vele együtt kezdjük a tanulás halogatását is. Nem lehet mindig kedvünk, energiánk az iskolával foglalkozni, ezért elhoztunk nektek öt olyan minisorozatot, amit rövid idő alatt meg tudtok nézni, és utánuk még a tananyagra is jut egy kis idő.

1, Picnic at hanging rock

Joan Lindsey történetét tekinthetjük meg modernizált formában, ha ezt a miniszériát választjuk. Az 1900-as években járunk, az Appleyard lánykollégiumban. Valentin-napon a diákok kimenőt kapnak, elmehetnek a Függő-sziklához. Sajnos a kirándulás során három lánynak nyoma vész, ezt már az első epizódban megtudjuk. A további részekben azt mutatják be hogyan hullik szét az iskola élete a tragédia hatására.

Epizódok száma: 10

2, 104-es szoba

Ebben a sorozatban az az igazán különleges, hogy bár minden rész ugyan abban a hotelszobában játszódik, minden epizód más-más történetet mesél el. Más karaktereket vonultat fel és mutat be, ezért ha nincs időnk belevágni egy teljes sorozatba, egy részt is elégséges megnéznünk belőle. A széria hatalmas erőssége, hogy rengeteg műfajjal dolgozik. Van, hogy borzongunk attól, amit látunk, van, hogy könnyesre nevetjük magunkat, de van okunk meghatódni is.

Epizódok száma: 12

3, Éles tárgyak

Gillian Flynn regénye alapján készült az azonos címet viselő éles tárgyak. A történet szerint Camille Preaker, egy kiemelkedő riporter új feladatot kap főnökétől. Szülővárosba kell utaznia, ahol egy gyermekgyilkosságról kell tudósítania. A nyomozás lasssan halad, minden nyom sorozatgyilkosra utal. A nőnek mégsem ez a megoldatlan ügy lesz a legnehezebb feladata, ugyanis újra találkoznia kell rég nem látott anyjával, akivel nem ápol túl jó kapcsolatot.

Epizódok száma: 8

4, Patrick Melrose

Ez az ötrészes sorozat Benedict Cumberbatch főszereplésével Edward St Aubyn önéletrajzi ihletésű regénye alapján született meg. Főhősünk a tehetős Patrick Melrose, akinek számtalan gyermekkori traumával kellett szembenéznie, ezek vezették el őt önpusztító felnőtt életéhez. Megismerhetjük fájdalmas múltját, szomorú kapcsolatát a drogokkal és az alkohollal, ezekkel együtt pedig az emberi lét elképesztő mélységeit is.

Epizódok száma: 5

5, End of the f***ing world

A történet szerint Alyssa és James az iskolában ismerkednek meg, majd együtt úgy döntenek, “világgá mennek”. A lány nem tudja, hogy a fiúnak hátsó szándékai vannak, ugyanis azt gyanítja önmagáról, hogy pszichopata. Arra akarja felhasználni Alyssát, hogy kiderítse, igaza van-e. Viszont arra ő sem számít, hogy kérdésre nem úgy kapja meg a választ ahogyan eltervezte. Viszont mire erre rájön, a két fiatalnak már sokkal nagyobb gondjai is lesznek ennél.

Epizódok száma: 8

Sorozatajánló az idei tanévre

Hozzászólások