Könyvek

3+1 kitalált iskola, amiben szívesen tanulnánk

Pár napja újra elkezdődött az iskola, ami a legtöbbünk számára nem éppen az év legjobban várt eseménye. A folyamatos magolás, az idegesítő osztálytársak, a képtelen dolgokat elváró tanárok, mind mind olyan elemei az oktatásnak, amitől legszívesebben kifutnánk a világból. De vajon milyen lenne ha a mindennapi, unalmas óráink helyett mondjuk bűbájtant vagy ehhez hasonló izgalmas dolgokat tanulhatnánk? Az alábbiakban összegyűjtöttünk nektek négy olyan – sajnos csak a könyvekben létező – iskolát, aminek a padjait szívesen koptatnánk!

 

1. Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

Talán senkinek sem kell elmagyaráznunk miért ez az első számú fiktív iskola, amit szívesen látogatnánk. Nemcsak azért, mert adott esetben akár Harry Potter-rel és barátaival is összefuthatnánk a folyosókon, de akár számtalan izgalmas bűbájt is elsajátíthatnánk, valamint mindenféle kalandokba keveredhetnénk mágikus lényekkel és felfedezhetnénk az összes varázslatos zugát és titkát az iskola ódon falainak. Kalandozhatnánk a Tiltott Rengetegben, megküzdhetnénk halálfalókkal és egyáltalán: végre élőben is belélegezhetnénk ennek az egész varázslatos világnak az auráját.

2. Félvér Tábor


Igaz, hogy ez nem igazán számítható a klasszikus értelemben vett iskolák közé, de a Rick Riordan által alkotott Félvér Tábor ennek ellenére is rengeteg izgalmat tartogathat. Szörnyek, eposzi küldetések, életre szóló barátságok, ezek mind ránk találnának, ha mi is a tábor lakói közé tartoznánk félistenekként. Elég ha csak arra gondolunk, hogy Percy mennyi mindent tanul saját magáról és a világról, amiben él, míg a táborban van. Pont azokat a dolgokat sajátítja itt el, aminek megtanítása pontosan egy jó iskola dolga lenne.

3. Szent Vlagyimir Akadémia


Richelle Mead Vámpírakadémia című könyvéből megismert suli minden csak nem átlagos: itt ugyanis a vámpírok közt uralkodó mora faj és testőreik, a dampy-rok tanulnak. Valamilyen fura módon azonban mégis hasonlít a halandó iskolákra, itt is ugyanúgy szövődnek szerelmek, alakulnak ki viszályok, és köttetnek szövetségek. Természetesen mindez egy jó nagy adag természetfölöttivel fűszerezve. Mi más kellhet még egy szuper sulihoz?

+1. Haláltanok Királyi Iskolája

Legutolsó jelöltünk szintén kilóg kicsit a sorból, mivel ez kivételesen nem egy könyvben szereplő intézmény, hanem egy képregényből vett suli. Ám ennek ellenére ez sem egy mindennapi iskola. A képregény eredeti címéből – Orgyilkos osztály – már sejthetjük, hogy nem kispályáznak, ha az életre való felkészítésről van szó. Itt nagyon oda kell figyelni minden apró tettünkre, döntésünkre, mert nem minden az aminek látszik, ha pedig hátba szúr valaki, hát azt szó szerint kell érteni.

Nektek van esetleg olyan fiktív iskola, ahova szívesen járnátok és nincs benne a listában? Ha igen, írjátok meg kommentben!

Hozzászólások