Életmód

3 téma, amiről nem árt beszélgetni az eljegyzés előtt

Bár manapság sokan egyre később házasodnak, azért bőven akad még így is fiatal pár, akik egymással szeretnék leélni az életüket. Van pár olyan dolog azonban, amikről semmiképpen nem szabad megfeledkezni annak érdekében, hogy a házasság jól működjön. Lássuk, hogy milyen témákat érdemes kivesézni még azelőtt, hogy megkérnénk a másik kezét!

Az eljegyzés ideje

Mondhatni, hogy nem a nap számít, de azért érdemes átgondolni és átbeszélni. Manapság már nem minden esetben történik spontán a dolog, de még ebben az esetben is van sejtése a másiknak arról, hogy mi következik. Valószínűleg már volt róla kommunikáció, ötletek és kérések, amiket nem árt betartani. Ha például a hölgy nem szeretné, hogy az egész család előtt történjen a lánykérés, abban az esetben mindenképpen érdemes ezt figyelembe vennie a másik félnek. Az eljegyzés ideje tehát rendkívül fontos szempont, ahogy annak helye és módja egyaránt.

Pénzügyek

Ahhoz, hogy egy kapcsolat és egy házasság gond nélkül működjön és tartós legyen, fontos, hogy stabil és biztos alapokra építsük azt. Ehhez azonban fontos, hogy átbeszéljük a pénzügyeket. Bár nem egy nagyon romantikus dolog, ez is hozzátartozik az élethez. Általában nem szeretünk pénzről beszélni, sokszor még egy hosszabb kapcsolatban sem igazán kerül arra sor, hogy ezt tisztázzuk. Sokan még azt sem osztják meg a másikkal, hogy mennyit keresnek, ez azonban idővel nehézségeket okozhat. Már a szakmabeliek is azt mondják, hogy mivel az életünk minden egyes területére hatással van a pénz, fontos, hogy ezt is megvitassuk. Milyen tervek vannak, mit szeretnénk elérni, mire szeretnénk költeni a későbbiekben.

Kultúra és vallás

Akadnak olyan esetek, amikor a két felé különböző kultúrából származik, esetleg a vallásuk sem egyezik meg egymással. Ez általánosságban nem feltétlenül okoz problémát, azonban például a gyermeknevelés során már szembe jöhet az a gond, hogy vajon mit tanítsunk meg neki. A házasságot követően ugyanis egy családként kell működni, ehhez azonban arra van szükség, hogy megbirkózzunk ezekkel a különbségekkel. A két élet összehangolása nem kis munka, főleg, ha nem beszélünk róla eleget. Bőven elég azonban, ha a tradíciókat és szokásokat átvesszük, illetve az értékek kapcsán elbeszélgetünk arról, hogy mi az, amit tovább szeretnénk vinni. Ezt követően már sokkal egyszerűbb lesz a problémák megoldása is.

Összegezve

Ha tehát boldog és hosszú házasságra vágyunk, akkor a fent említett dolgokat mindenképpen érdemes még az eljegyzés előtt átbeszélni. Fontos, hogy ezekkel is tisztában legyünk, hogy mit gondol a másik és milyen tervei vannak ezekkel a témákkal kapcsolatban.

Hozzászólások