FilmekMédia

3 film, amit meg kell nézned idén Halloweenkor

Pont egy hét és itt az amerikaiak egyik kedvenc ünnepe, a Halloween. Bár Magyarországon hivatalosan nem tartják, egyre jobban beékelődik a köztudatba és egyre több dekorációt, jelmezt és szellemes dolgot lehet kapni október környékén. Most összegyűjtöttem nektek pár olyan filmet, amelyet érdemes lehet ilyenkor megnézni, mert eléggé hátborzongató, és félelmetes erre a napra. Ezúttal kihagyom a korábbi Halloween-filmeket, a Hotel Transylvánia-t, a Karácsonyi lidércnyomást és a társait.

Adsz vagy kapsz – 2007

Ennek a filmnek a központi témája a Halloween. A történet szerint a kisgyermekek a szokásokhoz hűen jelmezben indulnak útnak, hogy minél több csokit és cukrot gyűjtsenek be. Aki nem hajlandó semmi finomságot adni, azokat könyörtelenül megbüntetik. Az Adsz vagy kapsz című rémsztoriban négy mese elevenedik meg, amelyek mindegyikének megvan a maga tanulsága. A főbb karaktereket Dylan Baker, Lauren Lee Smith, Rochelle Aytes, Quinn Lord és Brett Kelly formálják meg.

Sweeney Todd: A Fleet Street démoni borbélya – 2007

Aki ismeri Johnny Depp-et, annak talán nem mondok újat azzal, ha a Sweeny Todd-ot is a halloweeni filmek közé sorolom. A Flatt Street démoni borbélya című alkotás főszerepében ugyanis a színész áll, aki Benjamin Bakert formája meg. A nem átlagos borbély boldogan él feleségével és lányával, amíg a gonosz Turpin bíró szemet nem vet szerelmére. Turpin mondvacsinált oknál fogva Ausztráliába száműzi Bent, aki bosszút esküszik a bíró ellen. Visszatérését követően Sweeney Toddként ismerik meg a város lakói, párja és lánya elesztéséért pedig Fleet Street üzletében vásárló vendégeken áll bosszút. A holttestek eltüntetésében a szomszédja lesz segítségére, aki különleges pitéjéről híres a városban.
Annyit még érdemes tudni, hogy ez nem egy szimpla horror, hanem egy musical. Ha szereted a félelmetes elemeket, akkor ne hagyd ki az alkotást, amelyben Alan Rickman és Helena Bonham Carter is feltűnik. Alan és Helena a Harry Potter kapcsán már játszottak együtt.

Halloween – 2018

Lauire Strode ikonikus szerepében visszatér a nagysikerű Jamie Lee Curtis, aki utoljára száll szembe Michael Myresszel, az álarcos alakkal, aki évek óta kísérti őt. Négy évtizeddel korábban sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárlás alkalmával.
A mozit John Carpanter horromester készítette, a produver pedig Jason Blum volt, aki korábban a Paranjelenségeken is dolgozott már. Az alkotást október 25-én mutatják be a mozikban, így egy tökéletes őszi programot tudtok összehozni a haverokkal, ha beültök meglesni.

Horrorfilm ajánló a Halloween hangulatért

Hozzászólások