Könyvek

21. Század Kiadó megjelenések – 2021 tavasz

Bezártság ellen nyiss ki egy könyvet – olvasható a 21. Század Kiadó hírlevelében, és milyen igazuk van! Ha tehát unatkoznál és valami újdonságra vágysz, akkor nézzük meg, hogy mik azok, amik közül válogathatni lehet, hogy feldobd a napjaidat!

Először is megjelent a Párizs királynője Pamela Binnings Ewentől, amely a regények szerelmeseinek nagyon fog tetszeni! A történet Coco Chanel életét mutatja be, a második világháború éveire koncentrálva, ahol az is szerepet kapott, mikor a divattervező nő náci kémnek áll, hogy megvédje ruha- és parfümmárkáját. Izgalmas, nem?

Pamela Binnings Ewen – Párizs királynője

Coco Chanelt a legendás divattervezőt kifinomult stílusáért csodálják – amiatt a bizonyos ikonikus kis fekete ruha miatt -, leghíresebb kreációja a részegítő illatú Chanel No. 5 parfüm. A közismert figura mögött azonban bonyolult személyiség lakozik, akit intrikák értek, akiről sokféle gyanús pletyka terjedt. E regény lapjain megelevenedik a második világháború, Párizs négy éven át tartó német megszállása és Chanel titkos élete ebben a zűrzavaros időszakban.

Coco Chanel tudott könnyed, vidám, nagyvonalú lenni, ám kegyetlen, számító, manipulatív is. Miközben a Wehrmacht masírozott a Champs-Élysées-n, Chanel ott találja magát a Hotel Ritzben, a Reich főparancsnokának oldalán. Chanel az ellenség markában magánháborút indít, hogy kiszorítsa tulajdonrészéből zsidó üzlettársát, Pierre Wertheimert. Wertheimer az elharapózó antiszemitizmus miatt az Egyesült Államokba menekül, és magával viszi a Chanel No. 5 összetevőinek titkos receptúráját. Coco nem bízik meg a férfiban, amikor az New York külterületén be akarja indítani a gyártást. Célja, hogy egyedüliként birtokolja a márkát.

Miközben Párizs a németek uralma alatt sínylődik, Coco mindent megtesz a túlélésért. Nehogy leleplezzék sötét titkait, még a kollaborációtól sem riad vissza. Német kém lesz belőle, az F-7124-es számú ügynök, fedőneve: Westminster. Miért vetemedett erre? Meddig kell merészkednie, hogy viharos múltja többé ne kísérthesse a jövőjét?

Samantha Harvey-től is megjelent a Nyugati szél című történelmi regénye, ami az angol középkorban játszódik. A csodaszép borítóval rendelkező regény egy haláleset felderítéséről szól, a különlegessége pedig az, hogy egy pap szemszögéből olvashatjuk a történteket. Mi több, a nyomozó is maga a lelkész.

Samantha Harvey – Nyugati szél

Hit, morál és az emberi természet örök ellentmondásai.

15. század, Anglia, Somerset megye. Oakhamet, ezt a kis falut széles folyó vágja el a világtól, még hídja sincs. Húshagyókedd hajnalán egy férfi holttestét sodorja partra a víz. Nem tudni, baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt.

A falu lelkésze, John Reve, gyóntatóként ismeri hívei életét, de vajon képes lesz kideríteni, mi okozta a falu leggazdagabb és legszorgalmasabb embere, Thomas Newman tragédiáját?

Napról napra haladunk visszafelé az időben az áldozat halálának pillanatáig. A történetet a lelkész meséli el, aki türelmes pásztora tévelygő nyájának, de neki is vannak sötét titkai…

P. D. James krimijében, a Gyilkos szándékban ugyan azaz Adam Dalgliesh, a Scotland Yard főfelügyelője nyomoz, akit a Takard el az arcát! c. könyvében ismerhettünk meg. A kötet azért is különleges, mert tökéletesen beleillik a kiadó klasszikus krimik sorozatába!

P. D. James – Gyilkos szándék

Adam Dalgliesh főfelügyelőt kellemes irodalmi partiról hívják a tetthelyre, és egy női holttestet talál, akinek vésőt döftek a szívébe. A Steen Pszichiátriai Klinika állítólag London egyik legjobb hírű intézménye. A nő a klinikán dolgozott. Úgy tűnik, a látszat csal, de a Steen klinika kemény diónak bizonyul. Dalgliesh a páciensekkel és a személyzettel találja szemben magát, miközben küzd, hogy leleplezze a hidegvérű gyilkost, aki hamarosan talán újra lesújt.

M. G. Wheaton Emily örök című kötete is megérkezett! A történetben van minden, disztópia, mesterséges intelligencia és minden, ami a téma szerelmeseinek ingere, mindezt pedig érzékenyen és érzelmesen.

M. G. Wheaton – Emily örök

Veszélyben a bolygó, közeleg a világvége. Már csak néhány hét, és a tudományos prognózisokban szereplő időponthoz képest 5 milliárd évvel korábban megszűnik működni a Nap.

Az intelligenciánk vagy az érzelmi életünk tesz bennünket emberré?

Emily Eternal egy tudósok által, laboratóriumban kifejlesztett mesterséges intelligencia, emberi tudat, ami képes bármilyen emberi testbe és elmébe belebújni. Feladata, hogy megértse az ember biológiai és érzelmi működését, és túlélési stratégiákat gyártson, hogy információs kapszulába tömörítve mentsék át az emberiség tudását és génállományát, miután a Föld megszűnt emberi élettérként létezni.

Sikeres lehet-e Emily küzdelme anélkül, hogy átélné a barátságot és a szerelmet?

Jordan B. Peterson könyvének, a 12 szabály az életheznek megérkezett a folytatása! A Túl a renden a híres pszichológus egyik újabb remekműve, amelyben újabb 12 szabályt állít fel amiknek segítségével segítségével azzá válhatunk, akik egyébként lehetnénk.

Jordan B. Peterson – Túl a renden

Peterson tizenkét további szabállyal áll elő: egyfelől ősi bölcsességekre hagyatkozó, nehezen fellelt igazságokkal, másfelől a legszemélyesebb tapasztalatokkal, amelyeket magánéletéből és klinikai gyakorlatából szűrt le. Ez a tizenkét újabb szabály segíti az olvasót egy bátrabb, igazabb élethez, amelyben több értelmet fog találni. Az élet értelme nem más, mint az ismert dolgainkon való túllépés, nem más, mint az örökké változó világhoz való alkalmazkodás.

A Túl a renden gondolatmenete szerint egyensúlyt kell teremtenünk a valóság e két alapvető elve, a rend és a káosz között. A kettőt elválasztó ösvényen vezet az út az élet igazi értelméhez. Peterson felidézi, miből is meríthetünk erőt a szenvedéssel teli, kiegyensúlyozatlan időkben: a pszichológia és a filozófia köréből leszűrt tanácsokból, és az emberiség legfontosabb mítoszaiból, maradandó történeteiből.

A következő kötet segítségével az üzleti életben válhatsz sikeresebbé. A sztori, amire emlékezni fogsz a kommunikáció fontosságáról beszél 4 történettípuson keresztül, könnyed és olvasmányos formában. Ha kíváncsi vagy, hogyan vonhatod magadra a hallgatóság figyelmét, ez a te köteted!

Kindra Hall – A sztori, amire emlékezni fogsz

Wall ​Street Journal és USA Today bestseller
Ha úrrá leszel a történeteiden, úrrá leszel az életeden.
Történetmondással mindent el lehet érni – a vezetői kommunikáció javításától kezdve az értékesítők motiválásán keresztül a konkurencia ügyfeleinek átcsábításáig. Ez a legújabb, legátütőbb üzleti eszköz. Kindra Hall bemutat négy történettípust, amelyekkel a beszélő megkülönböztetheti magát a többi beszélőtől, magára vonhatja a hallgatóság figyelmét, és javíthat vállalkozása pozícióján.
Értéktörténet – ezzel meggyőzöd az ügyfelet, hogy szüksége van a termékedre vagy szolgáltatásodra.
Alapítótörténet – ezzel meggyőzöd a befektetőket és az ügyfeleket, hogy érdemes a vállalatodba fektetniük.
Céltörténet – ezzel összehangolod és motiválod az alkalmazottakat és kollégákat.
Ügyféltörténet – ennek révén terméked vagy szolgáltatásod használója közkinccsé teheti autentikus tapasztalatait.
A történetmondás egyszerű, tanulható készség, amelyet bárki elsajátíthat.
A sztori, amire emlékezni fogsz feltárja, hogy emelkednek ki a jók közül a legjobbak.
Esettanulmányok, cégprofilok, anekdoták és saját, eredeti kutatások felhasználásával, lépésekre bontva mondja el, hogyan találj rá a saját történeteidre, és hogyan dolgozd ki azokat – üzleti céljaid szolgálatába állítva.
Mindenkiben ott vannak a történetek – csak nem mindenki mondja el.
Neked mi a sztorid? És hogyan fogod elmondani?

Melissa Reddy sikertörténetéről is olvashattok! A Higgyetek bennünk interjúk feldolgozásával járja körbe, hogy mi lehetett a német sztáredző, Jürgen Klopp titka, aminek segítségével újra felfuttatta a Liverpool csapatát. Foci rajongóknak kötelező!

Melissa Reddy – Higgyetek bennünk

A Liverpool FC 2020-ban káprázatos teljesítménnyel megnyerte az Egyesült Királyság első ligáját, a Premier League-et. A focitörténelemben először fordult elő, hogy ugyanaz a brit csapat egyidejűleg birtokolja a BL-győzelmet, a Szuperkupát és a FIFA-klubvilágbajnoki címet. Ez pazar, elsöprő diadal a futball világában.

Jürgen Klopp újraélesztette a csapatot, amikor az már harminc éve nem szerzett országos bajnoki címet.

A Higgyetek bennünk pengeéles, megvilágító erejű képben összegzi a játékosok, az edzők és a klubvezetők gondolatait. Mindenki megszólal a riportokban, a rajongók, a háttéremberek és a kulcsfigurák, így a csapatkapitány, Jordan Henderson és természetesen maga Klopp is.

Táplálkozási kötet is érkezett a 21. Század Kiadónál. Az ételallergia legyőzhető című könyvből kiderül, hogy az immunrendszer edzhető, így az ételallergia leküzdhető az évek során! Ha kíváncsi vagy, hogy mik azok a tippek és trükkök, akkor ez a kötet neked való!

Dr. Kari Nadeau & Sloan Barnett – Az ételallergia legyőzhető

Az ételallergia robbanásszerűen terjedő probléma, ebben a könyvben azonban megcsillan az első reménysugár: a családdal és a háziorvossal összefogva örökre megszabadulhatunk tőle.

Dr. Kari Nadeau az USA-beli Stanford Egyetemen végzett úttörő kutatásai során több ezer allergiás gyereket kezelt, és bizonyította, hogy az ételallergia nem életfogytig terjedő büntetés, ugyanis az immunrendszer edzhető. Enyhébb és súlyosabb formái egyaránt kezelhetők, enyhíthetők, megszüntethetők. Az immunterápia során ellenőrzött formában, fokozatosan szoktatjuk hozzá a szervezetet az allergénhez. Az immunrendszer átprogramozását célzó, világszínvonalú terápiás módszerek révén dr. Nadeau csapata növelni tudja a kezelés hatékonyságát, és pár hónap alatt elérhetővé teszi a gyógyulást.

Dr. Nadeau és Barnett könyve szülőkhöz, gondozókhoz és minden szakemberhez szól – közérthetően  tálalja a kutatási eredményeket. Az ételallergia legyőzhető! áttekint minden fontos szempontot: hogyan válasszuk ki az optimális kezelést, hogyan táplálkozzunk a terhesség során, hogyan győzzük le az allergénekkel szembeni félelmet, és hogyan küzdjünk tervszerűen ezzel a globális egészségügyi problémával.

Az ételallergia tudománya folyamatos változásban lévő, az egész világtól összefogást igénylő terület.

A könyvben leírt nagyon hatásos technikával megtaníthatjuk az immunrendszert, hogy egy bizonyos ételt ne tekintsen többé ellenségnek. Ez a módszer visszatereli a testet a helyes működés felé, hiszen lassan, de biztosan újra megtanítja neki, hogy a mogyoró, a búza, a tojás vagy a tejtermék – vagy akármi más, ami korábban kiváltotta az allergiás rohamként ismert veszélyes, önpusztító reakciót – biztonságos.

Agave Könyvek megjelenések – 2021 március

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?