Filmek

2023-as filmpremierek, amiket a legjobban várunk 1. rész

2023 egy olyan évnek ígérkezik a filmipar számára, ami az egyik legjobb lehet az elmúlt időszakot tekintve. Valóban izgalmas lesz, hisz az idei év tartogat még franchise darabokat, újoncokat, mesék mozivászonra kerülését és még megannyi meglepetéssel készülnek nekünk a rendezők és írók.

Először is kezdjük a januárral, ami valószínűleg a M3GAN című horrorfilm beharangozója lesz. A M3GAN-t már hónapokkal ezelőtt igazi hátborzongató alkotásként mutatott be a média. Jason Blum és James Wan ezzel a gonosz kis horrorral indítja a 2023-as évet. A jövő technológiai babája, M3GAN fog minket megborzongatni! Ezt a robot lányt azoknak a gyerekeknek tervezték, akik olyan intuitív játékot szeretnének, mint Alexa (és azoknak a szülőknek, akik nem akarnak valódi szülői szerepet vállalni). Ez legalábbis Gemma (Alison Williams), egy csúcskategóriás játékgyártó eladási ajánlata. Ő volt az, aki megtervezte az M3GAN-t és hát, mint minden ilyen filmben, túl jól sikerült a robotika.

Februárban már egy fokkal lazább alkotásra számíthatunk, ugyanis érkezik a Magic Mike utolsó tánca című film. Channing Tatum visszatér a sztriptízklubba és a felveszi újra a szexi szerepét, mellette pedig a film első részének rendezője Steven Soderbergh is visszatér. Korábban már írtunk róla, hogy milyen meglepetésben lesz még részünk ebben a folytatásban: de ami nem lesz újdonság, az Michael Lane karaktere, aki újra táncolni akar, valamint egy kis szerelmi szálat is beleszőttek a Magic Mike – Last Dance című forró alkotásba.

Márciusban újra a horror műfajé lesz a főszerep, ugyanis érkezik a Sikoly következő része, immáron a hatodik! A tavalyi év sikere után a posztmodern slasher franchise folytatása az előző vérfürdő túlélőit követi nyomon, amint megpróbálnak új életet kezdeni New Yorkban. Tehát újra feltűnik majd ebben a részben a Wednesday sztárja, Jenna Ortega, mint Tara Carpenter, továbbá Courteney Cox visszatér Gale Weathersként, valamint Hayden Panettiere, mint Kirby Reed. Hogy mit fog hozni nekünk a Sikoly 6. része? A szokásos vérengzős, gyilkolós, igazi sikongatós pillanatokat!

Tudtátok, hogy áprilisban (pontosabban 7-én) jön a Super Mario Bros. film? Igen, a 2023-as filmpremierek közt ez a mesefilm is ott lesz. Ha az 1993-as Super Mario Bros. bebizonyított valamit, az az volt, hogy a sokak által kedvelt videojáték-franchise élőszereplős adaptációja nem volt jó ötlet. Akkora bukta volt, hogy a Super Mario készítői sosem akarták újra képernyőre vinni. Azonban az Illumination stúdiónak sikerült meggyőznie a Mario alkotóját, Shigeru Miyamotót arról, hogy ők az a csapat, akik kijavíthatják a múlt hibáit. Most 30 évvel később Mario második nagy képernyős kiruccanása egy színes, számítógépes és eléggé extravagáns animációs filmmé alakul! Chris Pratt lesz majd Mario, a pint méretű vízvezeték-szerelőnek a hangja, akit a Gombabirodalomba szállítanak, ahol Peach (Anya Taylor-Joy) hercegnőnek fog segíteni a Bowser (Jack Black) elleni harcban. Reméljük nem fogunk csalódni!

Májusban újabb Marvel alkotásra kell számítani, ugyanis érkezik A galaxis őrzői következő része. James Gunn trilógiájának ez lesz az utolsó fejezete, amely már utoléri a Marvel űrcsapatát a Thanos utáni univerzumban. Gamora (Zoe Saldaña) és Űrlord (Chris Pratt) külön utakon járnak, de útjuk kereszteződik, amikor új fenyegetéssel néznek szembe. Ez a folytatás azonban többről szól. A szereplők a múlt hibáival fognak szembenézni és a végletekig fognak elmenni. Lesznek akik eltávoznak és lesznek, akiknél új fejezet nyílik majd. Kíváncsian várjuk, hogy a brigád milyen kalandot tár majd elénk!

Júniusban pedig végre valahára érkezik a 2023-as filmpremierek közt korunk talán legtöbbet késleltetett szuperhősfilmje, a Flash. Andy Muschietti elméletileg egy olyan filmet rendez, amely a jelek szerint lazán a DC Comics Flashpoint sagáján alapul. Barry Allen a történelem megváltoztatására tett kísérlete a multiverzum ismeretlen sarkaiba katapultálja őt. Itt Flash (Ezra Miller) találkozik Supergirl-lel (Sasha Calle), egy régebbi Batmannel (akit nem más, mint Michael Keaton alakít), és egy sor más váratlan DC hőssel és gonosszal fogunk majd találkozni. Erős a korai felhajtás, és a hírek szerint az első előzetes a Super Bowlon fog megjelenni. Hogy ebből még mi fog megvalósulni, azt még senki sem tudja, de hamarosan kiderül.

A következő cikkünkben az év második felével fogunk érkezni, de addig is: ti melyik alkotást várjátok a legjobban?

Hozzászólások