Könyvek

2021-es megjelenések, amik miatt izgatottak vagyunk | 2. rész

Múlthéten már összegyűjtöttünk néhány idénre tervezett megjelenést, amit nagyon szeretnénk mihamarabb elolvasni. Szerencsére annyi ígéretesnek tűnő könyv érkezik, hogy a várólistánk el se fért egy cikkben. Az alábbiakban tehát összegyűjtöttünk néhány további megjelenésre váró könyvet, amelyek miatt nagyon izgatottak vagyunk!

John Garth – Tolkien világai

Az albumot a Corvina Kiadó adja majd ki, megjelenésének várható időpontja: február 26.

A hiánypótló kalauzban John Garth, Tolkien-szakértő térképezi fel azokat a helyeket, amiket A gyűrűk ura alkotója ihletként használhatott saját világának megalkotásához.

A kötet gazdagon illusztráltan fog érkezni több szempontból is: találhatunk majd benne jelenkori és archív felvételeket a helyszínekről, művészi alkotásokat, térképeket és persze Tolkien saját rajzai közül is párat. Ezeken keresztül rajzolódik majd ki Tolkien életútja és munkássága, láthatjuk, hogy hogyan szőtte bele a számára ismerős tájakat a történeteibe.

Blake Crouch – Menekülj

Blake Crouch újabb borzongató thriller-rel érkezik 2021-ben Magyarországra. A könyv az Agave Kiadó gondozásában jelenik majd meg, ennek pontos dátuma egyelőre nem ismert.

A történet szerint világszerte rejtélyes gyilkosságok történnek, amik között látszólag nincs kapcsolat. Egy rendőr mindenkit válogatás nélkül megöl egy idősotthonban, tömegével történnek az iskolai lövöldözések, brutális börtönlázadások és a helyzet napról napra csak fokozódik. Egy idő után olyannyira elszabadul a pokol, hogy a helyzetre való tekintettel létrehozott tájékoztató rendszerben sorban olvassák be azoknak az embereknek a neveit, akiket pusztulásra ítélnek, az emberek pedig sorra le is vadásszák őket.

Egyik este főszereplőnk Jake is meghallja a saját és családja nevét az adásban és tudja, hogy a hajsza megkezdődik utánuk. De hova menekülhet az ember, ha mindenki meg akarja ölni?

R. F. Kuang – The Burning God

A világszerte nagy sikert aratott Mákháború sorozat harmadik, befejező része 2021-ben várhatóan hozzánk is megérkezik. A monumentális kötetet az Agave Kiadó jóvoltából olvashatjuk majd, pontos megjelenési dátum egyelőre nem ismert.

A harmadik kötetben főszereplőnk Rin visszatér a gyökereihez, hogy megvédje faluját. Hamarosan arra is ráébred, hogy az igazi erő nem a katonai vezetés kezében van, azt valójában az egyszerű, hétköznapi emberek birtokolják, akik bosszúra szomjaznak, remélvén, hogy majd ő beteljesíti ezt nekik.

Rövidesen újra harcba kell majd szállni, hogy megvédje az övéit – mind az országát, mind a sámántársait. A fő kérdés azonban az, hogyha túlságosan szabadjára engedi a Főnixet, lesz-e vajon ahhoz is elég ereje, hogy visszahívja és ellen tud-e állni annak a késztetésnek, hogy felégesse az egész világot?

Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk ezekre a kötetekre és alig várjuk, hogy minél előbb olvashassuk őket! Ti tervezitek valamelyiket beszerezni? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások