Könyvek

2021-es megjelenések, amik miatt izgatottak vagyunk | 1. rész

2021-ben a kiadók előreláthatóan rengeteg új ígéretes megjelenéssel fognak megörvendeztetni minket. Az alábbiakban összeszedtünk nektek párat azok közül, amiket mi már nagyon várunk.

Alix E. Harrow – The Ten Thousand Doors of January

A külföldön nagy sikernek örvendő Nebula-díjra is jelölt regény a tervek szerint idén érkezik az Agave Könyvek kiadónál. A tavalyi megjelenést sajnos halasztani kellett, ezért csúszott át idénre a könyv.

A történet az 1900-as évek elején játszódik, főszereplője pedig January, akinek édesapja egy nagyon gazdag műkincskereskedőnek dolgozik „beszerzőként”. Míg apja utazgat a munkája miatt a lány a kereskedő házában él. Egy alkalommal January felfedez egy titokzatos ajtót, ami egymagában áll egy rét közepén és a tengerhez vezet. A dolgok innentől felgyorsulnak és a lány rövidesen egy hatalmas kaland közepén találja magát, amiből nagyon nehéz lesz kikeverednie.

Silvia Moreno-Garcia – Mexican Gothic

A Mexican Gothic című könyvet várhatóan a Főnix Könyvműhely hozza el nekünk már tavasszal.

A történet szerint főszereplőnk Noemí levelet kap frissen házasodott unokatestvérétől, hogy a férje meg akarja őt mérgezni, a lánynak pedig mindenképp el kell mennie hozzájuk, hogy megmentse őt. Hamarosan el is utazik a High Place-re, ahol a család él: a mexikói feleség, a gyerekek és a jóképű angol férj. A lány azonban nem szokott hozzá, hogy ő legyen a megmentő, ő általában az elbűvölő hölgy, akinek gyönyörű ruhái és vörös rúzsa sokkal inkább illene egy koktélpartira, mint egy ódon kúriába. Ám ezek mellett vasakarattal és elapadhatatlan kíváncsisággal is rendelkezik, ami talán a segítségére lehet ebben a helyzetben.

Azonban alighogy megérkezik a házba az máris, mintha fel akarná falni őt, és mélyen beférkőzik az álmaiba is. Egyetlen szövetségesének a legkisebb fiú tűnik, ám egy idő után a lány már azt sem tudja igazán, benne megbízhat-e. Egyre-másra derülnek ki a titkok a családról, amiket eddig el tudtak fedni hatalmas vagyonukkal, Noemí pedig egyre mélyebbre és mélyebbre ás, míg végül már az se biztos, hogy meg tudja úszni ezt a kalandot élve. Vagy, hogy valaha is maga mögött fogja tudni hagyni a házat.

Arkady Martine – A Memory Called Empire

Az újabb 2020-as Nebula-díj jelöltet a GABO Kiadó hozza majd el nekünk idén.

A történet szerint a Teixcalaanli egy hatalmas, folyamatosan terjeszkedő birodalom. Kapcsolódik hozzájuk egy kisebb külső bányászvidék, akik azt az üzenetet kapják, hogy küldjenek a központba egy újabb nagykövetet maguk közül. Nem sokkal később kiderül, hogy erre azért van szükség, mert az előző nagykövet rejtélyes körülmények között meghalt. Mindenki azt mondja, hogy baleset volt, egyedül főszereplőnk Mahit Dzmare, az új követ kételkedik ebben és kezd el nyomozni elődje ügyében. Hamarosan azonban rájön, hogy nagyon nem mindegy mit tesz vagy éppen kiben bízik meg, ha életben akar maradni ebben a politikai csatározásban.

Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk ezekre a kötetekre és alig várjuk, hogy minél előbb olvashassuk őket! Ti tervezitek valamelyiket beszerezni? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Hozzászólások