Könyvek

Júliusi újdonságok a 21. Század Kiadótól

Július 9-én jelent meg Adrian McKinty pszichológiai thrillere A lánc, mely valószínűleg a belsődet fogja mardosni olvasás közben. Izgalmas, szorongató és zseniális, nem csoda, hogy a Paramount Pictures már meg is vásárolta a filmesítési jogait. A film producere Shane Salerno (Avatar, Armageddon) és a Story Factory lesz.

Az Edgar Award díjas szerző története egyszerű. Elrabolták a gyermekedet, de csak úgy kaphatod vissza, ha te is elrabolod másét.

Adrian McKinty – A lánc

Épp most tetted ki a gyerekedet a buszmegállóban.

Egy pánikba esett vadidegen hív a mobilodon.

A gyerekedet elrabolták.

Az idegen közli, hogy az ő gyerekét is elrabolta valaki. A gyerekedet csak úgy kaphatod vissza, ha 24 órán belül elrabolod valaki másét.

A gyerekedet csak akkor engedik szabadon, amikor a következő áldozat szülei elrabolnak egy újabb gyereket.

Ami ennél is fontosabb, teszi hozzá az idegen, ha nem rabolsz el egy gyereket vagy a láncban soron következő szülők nem teszik meg ugyanezt, a gyereked meghal.

Mostantól te is A LÁNC része vagy…

A következő könyv, mely szintén júliusban jelent meg, garantáltan az idegeidet fogja borzolni. Ebben a kötetben egy izgalmas fejlődéstörténetet olvashatunk egy kislányról, aki a csuklyásmajmok között nevelkedett éveken keresztül. Csodás borító, elképesztő történettel.

„Marina Chapmannek brutális gyermekkora volt. A könyve egy páratlan fejlődéstörténet, amelynek horrorisztikus fordulatai is mindvégig emberközeliek maradnak.” – írja a Booklist

Marina Chapman – Vanessa James–Lynne Barrett-Lee – A lány, akinek nem volt neve

Megdöbbentő történet az elveszett gyermekről, aki túljutott a megpróbáltatásokon akár a dzsungelben, akár az utcán nyomorogva, hogy aztán visszatérjen a korábbi életébe.

1954-ben egy távoli, dél-amerikai faluból elraboltak egy négyéves kislányt. Marina Chapmant az otthonából ragadták el, aztán sorsára hagyták a kolumbiai dzsungel mélyén. Csoda, hogy életben maradt.

Két nappal később a rettegő és éhező kislány ráakadt egy csapat csuklyásmajomra, és ösztönösen utánozni kezdte a viselkedésüket. Ugyanazt ette, amit a majmok, ugyanúgy viselkedett, mint furcsa barátai.

Marina öt évig élt a majmok között, ezalatt állatias vonásokat vett fel: nem beszélt, levetkőzte gátlásait, nem tekintette embernek önmagát, és az emberi közösség szabályai helyett a majomcsalád normáit követte.

De ez még csak a kezdet volt szenvedéseinek és kalandjainak sorában…

Ismerős az érzés, mikor napról napra élsz? Mikor csak sodródsz az árral és minden nap szenvedés felkelni és bemenni dolgozni, aztán megint és megint? Biztosan veled is megtörtént, ahogy a regény főszereplőjével is. Majd egy nap érkezett egy férfi és minden megváltozott. Aztán rájött, hogy mégsem olyan csodás a helyzet, mint ahogy hitte…

Rena Olsen – Veled, mindörökké

Az Egy szót se szólj szerzőjétől

Könnyű belezuhanni egy új kapcsolatba és elhinni, hogy végre megtaláltuk az igazit, de kilépni belőle – nem mindig egyszerű…

Julia épp túljutott egy fájdalmas szakításon és a munkahelyén is egyre több feladatnak kell megfelelnie. Úgy érzi, sodródik és egyik napról a másikra próbál túlélni.

Berobban az életébe Bryce, a férfi, aki tökéletesnek tűnik. Jóképű, sármos, magabiztos, kiegyensúlyozott – a legjobbat hozza ki Juliából és azonnal leveszi a lábáról figyelmességével, gyengédségével. Bryce családja és felekezete is a tökéletes család boldog jövőjét ígéri.

Csakhogy ez nem egy tündérmese: Julia apránként elszigetelődik a munkájától, a barátaitól és rádöbben, hogy az élete egyre inkább börtön. Nincs más választása: menekülnie kell…

Rena Olsen az Egy szót se szólj szerzője. A regény megjelenése a legzajosabb és legsikeresebb debütálás volt a pszichológiai thrillerek között 2016-ban. Az írónő terapeutaként is dolgozik, az Iowa-beli Des Moines-ban él.

Az Első feleségek klubja első hallásra nem tűnthet felettébb érdekes könyvnek, azonban ha a fülszöveget elolvassuk, biztos felkelti a kíváncsiságunkat. A kötet olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: Nyílnak-e új utak életünk utolsó éveiben? Létezhet-e barátság két ember között, miután elváltak? Elvárhatjuk-e a fiataloktól a felelősségteljes, felnőtt életet, ha azt sem tudjuk, a sajátunk merre tart?

Dorothea Benton Frank – Első feleségek klubbja

Leslie és Wesley a hatvanadikat tapossák. Lányuk apa nélkül neveli gyermekét, sikertelen ingatlanügynök, fiuk egy szekta tagjaként próbálja megváltani a világot. Egyik barátjuk megözvegyült és egy feltűnően fiatal nő mellett kóstolgatja az élet örömeit, másik barátjuk pedig elválik feleségétől – ő is egy Barbie mellett köt ki. Úgy tűnik, fenekestől felfordult a világ…

Nyílnak-e új utak életünk utolsó éveiben? Újrakezdhetjük-e volt iskolatársunk oldalán? Átélhetjük-e a korábbi nagy, beteljesületlen szerelmeket idősebb korunkban? Vagy épp egy fiatal latin táncos oldalán találjuk meg a boldogságot? Létezhet-e barátság két ember között, miután elváltak? Átvállalhatjuk-e gyerekeinktől nagyszülőként unokáink nevelését? Elvárhatjuk-e a fiataloktól a felelősségteljes, felnőtt életet, ha azt sem tudjuk, a sajátunk merre tart?

És egy igazi Benton Frank-os befejezés: Minden jó, ha a vége jó… A későn érő, felnőtt gyerekek megtalálják hivatásukat, fiatalok és idősebbek a párjukat, a konfliktusokra a megoldásokat. Ki a kórházban, ki a templomban döbben rá, hogy élni mindenképpen jó.

A thrillerek és krimik mellett a kiadó most egy életrajzi kötettel is meglepte az olvasóit, ami nem másról szól, mint Ed Sheeranről. Aki kíváncsi, hogyan vált a fiatal férfiból napjaink egyik legirmertebb dalszerzőjévé és előadójává, mindenképp szerezze be a kötetet!

Sean Smith – Ed Sheeran

Egyetlen dal volt, amely mindent megváltoztatott – és amelyben Taylor Swift keze is benne volt egy kicsit.

Ed Sheeran tizenegy évesen, Eric Clapton játékát hallva vásárolta meg az első gitárját, és onnantól kezdve éjt nappallá téve gyakorolt a hangszerén. Nem sokkal később azt is eldöntötte, hogy énekes és dalszerző lesz, bár akkor még szinte nem is tudott tisztán énekelni, egyelőre saját szerzeménye sem volt. Mígnem tizenhárom éves korában a szobájában felvett egy teljes albumot… Amikor ismert ember lett, nehezen tudta kezelni, hogy az egész világ a lába előtt hever, de aztán megismerkedett egy lánnyal a szülővárosából, és ketten megtalálták a boldogságot. Ed bámulatos utat járt be, amelynek során a szégyellős, dadogó kisfiúból globális jelenség lett, aki kerüli a felvágós showmankedést. Ed Sheeran jelenleg a világ legsikeresebb szólóművésze: nincs még egy olyan sztár a világon, mint ő: Ed maga az inspiráció.

Megindító, felemelő dalai több millió embert kötnek össze egy- mással, a világon mindenütt.

Sean Smith profi életrajzíró, aki rengeteg háttér- információt gyűjtött össze, és interjúk sorát folytatta le,  hogy elmesélhesse Ed történetét. Szülők, barátok, mentorok és szerelmek rajzolódnak ki a szívbe markoló életútból, amelynek során Ed Sheeran valóra váltotta álmát, és megírta leghíresebb dalait.

És bónuszban itt egy olyan könyv, mely csak augusztus 30-án fog megjelenni, és ez nem más, mint a Jane Hawk sorozat negyedik része!

Nálunk jobban talán senki sem várja, de mi roppant kíváncsiak vagyunk, hogy Miss Hawk ezúttal sikerrel jár-e. A sorozatról már többször írtunk, így talán nem kell nektek bemutatni, legutóbb, a Görbe lépcsőről itt olvashattok.

Dean Koontz – A tiltott ajtó – Jane Hawk sorozat #4

NEW YORK TIMES BESTSELLER • Amikor az FBI-tól kiugrott, ádáz ügynök kopogtat, minden ellenfele felelni fog – az életével. 

“Újraírjuk a játékszabályokat: a játszma maga az ország, az egész világ, a jövőnk. Összetörjük Jane szívét, de ami még fontosabb: az akaratát is megtörjük.”

A legjobb FBI ügynökből üldözött lett, az ország legkeresettebb szökevénye. Egyedül Jane Hawkon múlik, mi lesz a nemzet sorsa: megmarad-e a szabadság, vagy mindenkit rabigába dönt a nagyhatalmú, titkos társaság és az általuk alkalmazott agyirányítási technológia.  Jane profi túlélőként magasfokú taktikai módszerrel felvértezve száll harcba. Igazságot akar tenni, és végül sikerül hatalmas csapást mérnie az alattomos bűnszövetkezetre.

Dean Koontz a misztikus thriller egyik legismertebb írója. A Jane Hawk-sorozattal újra a legnagyobbak közé emelkedett, és felülmúlja régi, klasszikus önmagát. A sikerlistákon menetelő regény remek kritikákat és magas olvasói értékeléseket kapott, több tucat nyelvre lefordították.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?