20 érdekesség a születésnapos Jamie Dornanról

A mai napon tölti be Jamie Dornan a 40. születésnapját. Hogy mi történt vele kicsiként egészen mostanáig, azt most a szülinapja alkalmából eláruljuk nektek, hiszen 20 érdekességet tudhattok meg a sármos színészről.

1. James Peter Maxwell Dornan 1982. május 1-jén született Észak-Írországban, Belfast külvárosában nőtt fel. Édesanyja, Lorna hasnyálmirigyrákban halt meg, amikor Jamie 16 éves volt. Édesapja, Jim Dornan szülész-nőgyógyászként dolgozott, a COVID19 kapcsolódó szövődmények miatt halt meg.

2. Két nővére van, Liesa, aki a londoni Disney-nél dolgozik, és Jessica, aki divattervező.

3. Jamie színész, modell, valamint zenész is volt korábban. A Sons of Jim folk zenekar tagja volt, 2006 és 2008 között. A banda feloszlott, de a zenéik megtalálhatóak a youtuben.

4. Fiatalkorában rögbi játékos volt és dráma szakra is járt.

5. Modellként a “férfi Kate Moss”-nak nevezték.

6. Depressziós volt. A 2000-es években, amikor még egyetemre járt volt egy időszaka, amikor csak az alkohol tudta elfolytani bánatát. 1998-ban elvesztette édesanyját, majd egy évre rá négy barátja is meghalt. Amikor egy állásinterjún magáról kellett beszélnie, majd a válaszai közt olyanok szerepeltek, hogy “nem tudja mit akar az élettől, nem találja a helyét, nem sok minden érdekli” közölték vele, hogy valószínűleg depressziós.

Sosem könnyű elveszíteni egy szülőt. Borzalmas időszak volt az életemben.

7. Nagyon jó barátságban van Hadley Freeman divatújságíróval, valamint Andrew Garfield és Eddie Redmayne színészekkel. Azt is megtudhattuk róla, hogy korábban együtt béreltek egy lakást Eddie Redmayne-el, valamint Jamievel rendszeresen megbeszélték, hogy hogyan utasították el őket a castingok során.

8. A nagy áttörés valójában nem a híres Szürke ötven árnyalata hozta meg számára, hanem a Marie Antoinette. Ebben a filmben Kirsten Dunst színésznő mellett szerepelt. A francia királynő életét bemutató alkotásban Anxel von Fersen grófot alakította, akivel Antoinette viszonyt folytatott.

9. A Szürke ötven árnyalata franchise szimbólumává vált, de valójában soha nem őt szánták Christian Grey szerepére. Eredetileg Charlie Hunnam játszotta volna. Azonban visszautasította a szerepet és Jamienek csak néhány hete volt felkészülni. A színész még egy privát szexbörtönt is felkeresett, hogy teljesen átadhassa szadista karakterét.

10. A Szürke ötven árnyalata kasszasiker lett és imádták a nézők, azonban a kritikusok nem fogadtál túl jól, emiatt pedig Jamie depressziós is volt.

11. Négy hét alatt hozta magát formába, hogy valóban egy szexi Christian Greyt láthassanak a nézők.

12. Szabadidejében szeret golfozni és olvasni.

13. Nem szereti a babaarcát, inkább mindig szakállat növeszt.

Kényelmetlenül érzem magam nélküle. Azt veszem észre, hogy másképp mozgok. Nem szeretem magam szakáll nélkül.

14. Jamie Dornan ateistának vallja magát.

15. A Hajsza című filmben egy sorozatgyilkost alakít és emiatt egy elég őrült dolgot tett, hogy valóban át tudja játszani karakterét. Jamie követett egy nőt, hogy átérezze, milyen az, amikor üldöz valakit.

16. Hatalmas Manchester United-rajongó. Állítólag a Manchester United bérlettulajdonosa, ami minden szurkoló hűségének igazi jele.

17.  Szereti a romantikus vígjátékokat.

Azt hiszem, ha a romantikus vígjátékokat jól megcsinálják, az nagyszerű műfaj tud lenni. Mindig nagyon boldogan vallom be, hogy szeretem a Pretty Woman-t.

18. Feleségével, Amelia Warnerrel 2010 óta van együtt, amikor is közös barátaikon találkoztak egy hollywoodi bulin. Hamar összeházasodtak és azóta is boldog férj és feleség. Három kislányuk született.

19. Jamie Dornan asztmás.

20. Jelenleg egy sorozaton (Átutazó) és egy filmen (Heart of Stone) dolgozik, utóbbiban Gal Gadot színésznővel.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában a sármos színésszel kapcsolatban és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? Mi a kedvenc alakításotok tőle?

20 érdekesség a születésnapos Lalisa Manobanról

Hozzászólások