Média

17 éves a Honey című film

Emlékeztek még a Honey című táncosfilmre? 2003. december 5-én látott napvilágot Jessica Alba főszereplésével, nálunk pedig 2004. április 22-én lett bemutatva. Azóta már készült egy második rész is a filmhez, ami 2011-ben érkezett és ezután jött 2016-ban a folytatása. A szereplőgárda teljesen ki lett cserélve, de a rendező Bille Woodruff maradt. Itt van pár érdekesség erről a remek alkotásról.

1. A Honey-t alakító Jessica Alba hip-hopot hallgatva nőtt fel. Gyerekként mindig táncos szeretett volna lenni, apja műanyag balettrudat is beépített a hálószobájába, hogy gyakorolhasson vele.

2. Jessica kedvenc filmjei a Flashdance, a Dirty Dancing, a Saturday Night Fever és a Fame voltak.

3. Honey szerepének előkészítése érdekében Jessica napi hat órányi táncedzést végzett három és fél hónapig. Kezdő balett, kezdő jazz és hip hop órákat vett.

4. Aaliyah-nak kellett volna eredetileg eljátszania Honey-t, de tragikus halála miatt ez másképp alakult. A fiatal énekesnő mindössze 22 éves volt, amikor egy klipforgatás után a repülőgépe nem sokkal a felszállás után lezuhant.

5. Jessica ötlete egy hip-hop táncos és a zeneiparban dolgozó lány történetének elmesélése volt, a forgatókönyvet pedig újból megírták, hogy ennek megfeleljen.

6. Nagyon sok Mary J Blige és Biggie Smalls dalt hallgatott szerepének előkészítéseként.

7. A filmet Laurieann Gibson koreográfus élete ihlette, ő is megjelenik a filmben, mint a főszereplő riválisa, Katrina, és a film koreográfusaként is  dolgozott. Újra felveszi szerepét a Honey 2 (2011) folytatásában, bár valamilyen oknál fogva Rebecca néven szerepel.

8. Laurieann Gibson olyan hírességeknek készített koreográfiát, mint Lady Gaga, Katy Perry, Nicki Minaj, Diddy, Alicia Keys és Keri Hilson.

9. Jessica csak 22 éves volt, amikor Honey-t forgatták. Mekhi Phifer, aki Chaz-t, Honey szerelmét alakította 29 éves volt.

10. Jessica azt is elmondta, hogy a legnehezebb táncmozdulat az volt, amelyet a gyerek inspirált. Majdnem elrontotta valahányszor meg kellett csinálnia.

11. Alba elmondta, hogy időnként nagyon fáradtnak érezte testét a forgatások során.

12. Billie Woodruff, aki a Honey-t rendezte, korábban csak zenei videókat készített, ez volt az első filmje.

13. Billie Woodruff és Jessica közeli barátok maradtak a forgatás befejezése után.

14. Rengeteg igazi hip-hop és RnB zenész kapott helyet a Honey-ban, például Missy Elliott, Jadakiss, Sheek Louch, Shawn Desman, Ginuwine, Rodney Jerkins, 3rd Storee, Tweet és Blaque.

15. Annak ellenére, hogy a film New York-ban játszódik, Torontó-ban forgatták.

16. Romeo Miller (Benny) kétszer akkorára nőtt a forgatás alatt és a hangja is mélyült, mielőtt a forgatás befejeződött. Abban a jelenetben, amikor Benny és Raymond órára járnak és Honey azt mondja, hogy klipforgatásra kell mennie, Rómeónak és Jessicának messze kellett állnia egymástól, hogy alacsonyabbnak tűnjön, mert olyan magas volt a fiatal srác, mint Jessica.

17. Honey kutyáját Jessica Alba saját kutyája, Sid játssza.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? Szeretitek a filmet és a folytatásait?

http://www.ahmagazin.com/10-eves-a-felhok-folott-3-meterrel/

Hozzászólások