10+1 Diáktípus, akiket Ti is ismertek

1, A stréber

Ő az, akinek a dogái mindig kitűnőek, habár elvileg sosem tud semmit. Viszont a házi feladataira mindig számíthatsz, legyen az magyar, matek vagy akár a fizika kegyetlen elemei!

 

2, Az okoskodó
Ő az a típus, aki leszarja, igaza van-e vagy sem, de folyton tolja a rizsát és a sok baromságot. Igaz, lehet néha mond jó dolgokat is, de az ember már a fejét fogja, hogy mindig őt kell hallgatni. Simán leáll vitatkozni akár a suli legkeményebb tanárával is, hogy ő mégis mi a fenéről beszél, az nem úgy van.
3, A nyalizós
Talpnyalással mindent el lehet érni, ezt ez a személy is tökéletesen tudja. Mindig dicséri a tanárokat, ajándékot visz nekik év elején, karácsonykor, évzárókor és mindig lesi minden kívánságukat. Nem muszáj okosnak lennie, elég ha cukin mosolyog és máris két osztályzattal jobbat kap.

 

4, A folytonos puskázó
Legyen egy nehéz doga vagy a világ legegyszerűbbe, ő akkor is a lehető legjobbra akarja megírni, természetesen puskával. Különböző trükkjeit már mind elsajátította és akár a legszemfülesebb tanárnál se fél bevetni őket.
5, A késő
Gyakran ez a személy lakik az iskolához a legközelebb. Ő biztos sosincs bent időben reggelente, általában örülünk neki ha az első óra közepén beérkezik. Jellegzetessége az is, hogy még a szünetek után sem képes bejönni a terembe az óra kezdésekor. Valljátok be, ilyen nemcsak minden suliban, de az összes osztályban is van.

6, A fontoskodó
Na ő az a típus, aki mindig mindent megakar oldani. Legyen szó az osztály faliújságáról, a suliújságról vagy az osztálykirándulásról, ő tuti azok között lesz, akik ezt csinálják.
7, Hisztis
Hatalmas vörös szemeivel mindig eléri, hogy ne kelljen felelnie, esetleg dolgozatot írnia. Ha karót kapna csak megerednek a könnyei és lás csodát, ez mindig beválik nála.

 

8, Pletykafészek
Ha ilyen személlyel vagy személyekkel beszélsz, nagyon oda kell figyelni arra, mit mondasz. Általában még abban a pillanatban továbbadja az infókat barátnőinek. Gyakran látni őt és csatlósait a folyosók közepén, ahol a halkan, de teljesen nyilvánvalóan beszélik ki az előttük elhaladókat és a legfrissebb híreket róluk.
9, Könyvmoly
Ez a kedvenc kategóriám, mert velük mindig egyből összhangba kerülök. Jellegzetességük, hogy mindig könyvvel látod őket, legyen az szünet, tanítási óra, osztálykirándulás vagy bármi. Tőlük mindig segítséget kérhetsz ha olvasnivalót keresel, illetve a véleményüket is nyugodtan kikérheted az aktuális olvasmányodról, mert tuti ő azt már kivégezte.

10. A macsó
Az osztály menő sráca, vagy akár az iskoláé. A lányok mind csorgatják érte a nyálukat és ezzel természetesen ő is tisztában van, és úgy is viselkedik. Sosem titkolja aktuális barátnőjét, aki büszkén megy az oldalán.
+1 Kockariadó
Itt nem a stréber bandára gondolok, akik egyébként még jó arcok is lehetnek, nem. Itt a kockákra gondolok, akik folyamatosan a virtuális világban élnek, még a tanítási idő alatt is. A nap nagy részében egy kupacban ülnek és a telefonjukat nyomkodják. Na ők a halál unalmasak.Ti milyen diáktípusokat ismertek? Melyik számotokra a legbosszantóbb és/vagy a legkedveltebb? 🙂

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?

5 thoughts on “10+1 Diáktípus, akiket Ti is ismertek

 • 2016-08-22 at 22:09
  Permalink

  Nem akarok elkeserítő vagy kötekedő lenni de ezzel nem értek teljesen egyet. Ez a 10+1 stílus nem létezik. Vagyis létezik de nem olyan tisztán ahogy le van írva. Nincs olyan diák aki csak stréber vagy csak macsó. Mindenkiben vannak kevert stílusok. Pl lehet macsó, késő, folytonos puskázó és okoskodó is valaki egyben. Addig oké, hogy valakiben az egyik fajta dominánsabb de az ilyen megközelítés nem más mint beskatulyázás. Te ilyen vagy te olyan.
  Ilyet azok az emberek szoktak mondani másokról akik csak felületesen törődnek másokkal. Pl akik szeretik piszkálni a másikat valamilyen tulajdonságukért. A +1 pedig kicsit erős volt. Tipikus csajos beszólás amit ha egy kocka el olvas elküld melegebb éghajlatra. És lehet megérdemeltem mert totál felületesen lett róla kép alkotva. Attól h szereti a virtuális valóságot nem biztos, hogy nem szeret mást is csinálni és nincs érdekes személyisége. Lásd: Pewdiepienak van a világon a leg több feliratkozója a yoputubeon és a legnézettebb csatornája. Több mint 47 millióan követik, pedig többnyire gameplay videókat csinál és vlogol. Vagyis a mellet, hogy játszik van saját élete is és valszeg nem egy unalmas alak ha egy Ukrajna lakosságához hasonló embertömeg követi nap mint nap.
  De mondok egy másik példát. Volt egy osztálytársam aki totálisan a lányok kedvence volt és tudott is róla, vagyis a lista szerint macsó. Foylton késett mert le szarta a sulit, vagyis késő volt. És imádta a számítógépes játékokat. Népszerűsége mégis töretlen volt, pedig volt h naphosszat gépezett de hétvégén elment bulizni és a fél iskolával smárolt. Most akkor unalmas kocka vagy macsó vagy mi?
  Éppen ezért nem lehet embereket skatulyázni. Aki hisztis is vannak jó pillanatai és tulajdonságai, sőt az ilyen emberek általában időszakosan hisztisek.
  De ezek iskolán belül ilyennek tűnhetnek de ha kicsit jobban megfigyeljük a másikat, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy mi minden is rejtőzik benne, valamint, hogy nem csak mi vagyunk összetett személyiségek hanem mindenki más is körülöttünk.

  Reply
  • 2016-08-23 at 05:03
   Permalink

   Köszönöm a kommenteded, a facebookos bejegyzésben leírtam a véleményemet rá. 🙂

   Reply
 • 2016-08-25 at 00:06
  Permalink

  Én is sajnos/nem sajnos a fentihez kell, hogy hozzá szóljak.
  Ezek a "diák tipusok" tipikusan amerikai filmek szerint és vagy SZJG/egyéb gimis irodalmi művek alapján vannak össze állítva, vagy ha nem is ezek alapján vannak, akkor teljesen olyan érzése van az embernek ennek a cikknek az olvasása közben, mintha az lenne. Nincs olyan hogy stréber, hogy macsó, és a többi. Egyébiránt is, az embereket egyáltalán bekategorizálni már ilyen stílusban nem egy kicsit bántó, főleg hogy a "kockákról" így írtál. Ez sértés, ráadásul úgy látom az író nincs azzal tisztában, hogy a kockaság már régen elfogadott dolog, és nem hívják így. Egyáltalán nem, sőt! És nincsenek olyanok, akik Non-Stop a virtuális világban élnek, ahogyan fentebb is van írva. Ha ez alapján a feltevés alapján mennénk, akkor a mai tinédszerek 70%-a a "kocka" kategóriába esne, és főleg a nő nemüek, nem is a férfiak. Az, hogyha valaki képben van a játékokkal, az online világokkal nem jelenti azt, hogy egy idiótával beszélsz, és hogy teljesen abban él.
  A többi kategóriára pedig inkább nem mondok semmit, mert már fentebb leírtam, mi a problémám vele. Egy amerikai film alapkaraktereinek a "személyisége" lett felsorolva, semmi több. Tipikus, filmekben, na meg tömeg gimis könyvekben látott jellemzőkkel.
  Ezért is remélem, hogy ez egy szórakozásból írt cikk, nem pedig vérkomoly.
  A tanár típusos viszont meglehetősen jó lett, és sokkal valósághűbb, mint ez, de ahhoz lusta vagyok külön írni, szóval az oda járó piros pontot itt nyújtom át. Kár viszont, hogy ez a cikk annak nyomába sem ér.

  Reply
  • 2016-08-25 at 04:41
   Permalink

   Ahogy az előtted szólónak is elmondtuk a másik helyre írt megjegyzéséhez néhányan, valóban megtalálható benne a humorizálás és az írói túlzás.
   Igen, ezek kategóriák, de senki sem mondta, írta vagy említette azt, hogy egyes kategóriák ne keverednének, sőt. Mindegyik kommentelő nagyon jót mulatott és kiemelte, náluk milyen keveredések, szokásos típusok vannak jelen. Úgy látszik ők értették! 🙂
   Annak viszont nagyon örülök, hogy tetszett a tanártípusos cikk! Remélem a többi is fog majd! 🙂

   Reply
  • 2016-08-26 at 18:42
   Permalink

   Én hardcore kocka vagyok, és nem bánt engem, ha így hívnak :DDDD (Nem tudom ez mennyire számít.)

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .