Zene

10 kpop lánybanda, akik 2020-ban debütáltak #1

Itt az ideje megmutatni mindenkinek, hogy mely kpop bandák, szólisták debütáltak idén a koreai zeneiparban. Rengeteg újonc van minden évben, akik a debütálásukkor vagy hatalmas sikert érnek el vagy kevés hallgatóhoz jutnak el. Első körben a lánycsapatokat mutatnám be nektek, hogy kik azok, akik ebben az évben kezdték pályafutásukat. 

CIGNATURE

CIGNATURE egy 7 tagú lányokból álló együttes a J9 Entertainment társaság alatt, ami a C9 Entertainment leányvállalata. 2020. február 3-án debütáltak a “Nun Nu Nan Na” főszereplésével. A csoport tagjai: ChaesolJeewonYe Ah, SunnSelineBelle és Semi, utóbbi a legfiatallabb közülük, pusztán 18 évével, akiről kiderült, hogy volt JYP Entertainment gyakornok. A legidősebb a 22 éves Chaesol. Seline és Semi kivételével mindegyik lány a Good Day nevű formáció tagja volt. A lányok nem tétlenkednek és a kiadójuk sem fukarkodik, ugyanis debütálásuk óta további két újabb dallal jelentkeztek, az egyik az áprilisban látott napvilágot ASSA címmel, míg a másik az ARISONG szeptemberben jelent meg. Természetesen van youtube csatornájuk is a CIGNATURE-nak, ahova cover videókat és vlogokat töltenek fel.

SECRET NUMBER

A Secret Number egy 5 tagú banda a VINE Entertainment alatt. A csoport tagjai: JinnyDeniseSoodamDita és Léa. 2020. május 19-én debütáltak első, “Who Dis?” című kislemezükkel. Legfiatalabb tagja a 19 éves Denise, a legidősebb pedig a 25 éves Léa. A lányok érdekessége, hogy mindannyian más-más nemzetiségűek. Léa szülővárosa Japán, míg Dita Indonéziából származik. Denise és Jinny ereiben koreai és amerikai vér csörgedezik. YG gyakornokok voltak, Jinny majdnem a BLACKPINK tagja lett, de végül nem került be a bandába és el is hagyta azután az Entertainmentet. Soodam koreai, aki szereti a hagyományos koreai táncot. Novemberben megjelent második daluk, Go that Boom címmel és a Who Dis?-hez hasonlóan szintén nagy sikernek örvend. A hivatalos youtube csatornájuk pedig hamarosan eléri az 1 millió feliratkozót, ahova leginkább vlog videókat töltenek fel.

REDSQUARE

A REDSQUARE szintén egy öt tagú lánybanda, akik az About Entertainment alatt dolgoznak és szintén május 19-én debütáltak, akárcsak a Secret Number. Az egyetlen daluk jelenleg a Colorfull. A csapatot GreenLinaChaeAAri és Bomin alkotja. Legfiatalabb tagja Bomin, aki 19 éves, míg a legidősebbek 23 évesek. Lina koreai-amerikai származású és ő az a tag, aki szólistaként is debütált 2020. március 19-én, Blenn néven. Linán kívül mindenki koreai és a Good Day nevű formáció tagjai voltak. Az About Entertainment hivatalos youtube csatornáján sok videóval találkozhatunk és ezáltal még jobban megismerhetjük őket.

CRAXY

CRAXY (korábban: Wish Girls) az a lánycsoport, akik az SA ITAINMENT kiadónál vannak. Szintén öt tagból áll: Woo-AhKarinHyejinSwan és ChaeY. 2020. március 3-án adták ki első, teljes hosszúságú My Universe albumukat és a kislemezük, az Aria is aznap jelent meg. A fandom nevük Crown, azaz korona és a színük a fekete-arany. Wish Girlsként egyetlen egy daluk jelent meg Yours is mine címmel. Mindannyian koreai származásúak, legfiatalabb tagjuk ChaeY, aki 17 éves, míg legidősebb Woo-Ah, aki 23 éves. A lányok már 2019-ben megkezdték a promóciós munkákat ugyanis egymással vagy szólóban tevékenykedtek a (ma már) CRAXY nevű youtube csatorna alatt. Sok-sok feldolgozást készítettek ének és tánc formájában, ezekkel találkozhatunk a lányok csatornáján, érdemes feliratkozni rá és támogatni őket.

WEEEKLY

WEEEKLY (korábban PlayM Girls és FAVE Girls néven voltak ismertek) egy héttagú lánycsoport a Play M Entertainment kiadónál. 2020 június 30-án debütáltak a We Are című albumukkal, amely a Tag Me (@Me) kislemezt is tartalmazza, mellette négy másik dallal. A hét lány Soojin, Jiyoon, Monday, Soeun, Jaehee, Jihan és Zoa, a fandom nevük pedig a Daileee lett, amihez tartozik egy szlogen is, mégpedig az, hogy “A Daileee (Daily) nélkül a Weeekly nem létezhet”. Mindannyian koreai származásúak és nagyon fiatalok, ugyanis a csapat legfiatalabb tagja Zoa, még csak 15 éves. Október 13-án jelent meg legújabb daluk Zig Zag címmel, amely több, mint 15 millió megtekintéssel bír. A második minialbum, a We Can is ekkor jelent meg, szintén öt zenével.

Botopass

A következő 2020 újonc kpop bandája a nyolc tagú Botopass / Born To Be Passion, akik az XX Entertainment és a WKS ENE kiadónál vannak. 2020 augusztus 26-án érkeztek első kislemezükkel, a Flamingo-val, a tagok pedig MiheeSeoyoonCui XiangJiwonShihoRiaHarin és Ahyoon. Kínai, koreai és japán származásúak és a legfiatalabb tagja Ahyoon, aki mindössze 16 éves, a legidősebbek pedig 25 évesek. Érdekesség lehet még, hogy Seoyoon az EXO-ból ismert Chen unokatestvére. Hárman (SeoyoonCui Xiang és Jiwon) pedig az ILUV 2019. áprilisában létrejött bandának a tagjai voltak. Van egy youtube csatornájuk, elég kevés feliratkozóval, ha tetszenek a lányok akkor nézzétek meg a csodás coverjeiket akár ének, akár tánc terén és támogassátok őket.

LUNARSOLAR

LUNARSOLAR (korábban Rookie Planet és First Love néven voltak ismertek) egy négytagú, vokálra alapuló lánycsoport a JPlanet Entertainment cégnél. Eredetileg öt tag alkotta volna a csapatot, de végül négyen maradtak, ugyanis debütálásuk előtt kilépett egyikőjük, így a csoportot Eseo, Jian, Taeryeong és Yuuri alkotja. 2020. szeptember 2-án adták ki debütáló kislemezüket, a „SOLAR: flare”-t, amin az OH YA YA és annak instrumentálja található. A JPlanet Entertainment youtube csatornáján sok-sok videóval találkozhatunk, amikben a lányok táncolnak, vlogolnak és énekelnek.

Maka Maka

Maka Maka egy öttagú lánybanda a Bluemoon Entertainment kiadónál és 2020. augusztus 4-én debütáltak a Burning Power című dalukkal. HeesuDaseul, EunB, Chaewon és Dia alkotja a csapatot és ha magyarra fordítjuk a bandanevüket, akkor a “barátságos barát” szót kapjuk. Mindannyian koreai származásúak és a húszas éveikben járnak. Természetesen nekik is van youtube csatornájuk, ahova leginkább vlogokat töltenek fel, mivel a Maka Maka még elég friss kpop előadónak számít, így kevés tartalommal találkozhatunk. Daseulról azt kell még tudni, hogy színésznő, szerepelt a Fly High (2017), a Jump! Jump! Jump! (2020) és a 2018-as Sweet Revenge című doramákban. 2020. februárjában pedig egy dráma OST-jét is kiadta, Luv címmel. A lányok elég kevés nézettséggel rendelkeznek, de bízom benne, hogy a későbbiek folyamán nagyobb rajongói bázisra tesznek majd szert.

FLORIA

FLORIA a DK Entertainment négy tagú lánycsoportja, akik 2020. augusztus 11-én debütáltak a Chitty Chitty című kislemezükkel. HayeonSumiJo Ara és Yeseul alkotja a bandát, saját youtube csatornával is rendelkeznek, ahol coverekkel és interjúkkal lepik meg a rajongóikat, akiknek a fandom nevük Bee lett. Mind a négyen koreai származásúak. A Floria albumon két dal és annak instrumentáljai találhatóak meg, az egyik természetesen a Chitty Chitty, a másik pedig a Yami Yami.

BLASTAR

Az utolsó kpop együttes, akikről szó lesz ebben a bejegyzésben az a Blastar banda, akik a VH Entertainment cégnél debütáltak 2020. július 31-én. A csoportot öt lány alkotja: JinsilGaheeDongaOn és Seowoo. Mint majdnem minden csapatnak, nekik is van külön youtube csatornájuk, ahová vlogok és live-ok kerülnek fel, de egyelőre kevés videóval rendelkeznek. A One way című dalukkal debütáltak a nyáron és egyelőre nagyobb sikerekkel nem büszkélkedhetnek, de bízunk a legjobbakban. A lányok mind-mind koreai származásúak. Legfiatalabb tagja a 18 éves Seowoo, aki egyben a legmagasabb is. Seowoo az egyetlen tag, akinek korábban semmilyen kapcsolata nem volt a szórakoztató iparral. A többiek vagy színésznők voltak vagy egy másik bandában háttértáncosként/énekesként voltak jelen. A legidősebb lány a banában a 29 éves Jinsil, aki a One way-t koreografálta. További érdekesség lehet, hogy a BLACKPINK tartaléktáncosa volt.

Remélem, hogy van köztük olyan, akik a kedvenceitek lettek és támogatjátok őket. Ha tetszett a bejegyzés maradjatok velünk, hamarosan érkezik a sorozat következő része, ahol további kpop együttesekkel érkezem majd.

Hozzászólások