Filmek

10 film, amit augusztusban látnunk kell

Jöhet egy augusztusi filmajánló sokaság? Ahogy az előző hónapokban, úgy most is rengeteg elhalasztott és régóta várt alkotás kerül végre a nagyvászonra. Készítsétek a pénztárcátok, hiszen megannyi nagyszerű horrorra, mesére és vígjátékra lehet majd popcornnal vagy nachossal a kezünkben beülni egy közeli moziba!

Augusztus 4.

Először is mindenképpen a kpop egyik leghíresebb lánybandájának a dokumentumfilmjét érdemes megnézni a koreai zene rajongóinak. Augusztus 4-én érkezik a BLACKPINK THE MOVIE című film, természetesen magyar felirattal. A lányoknak már korábban volt egy dokumentumfilmje, a Light Up The Sky, amit a Netflixre készítettek és most az ötödik évfordulójuk alkalmából ismét újabb és újabb dolgokat tudhatunk meg róluk. Augusztus 4 mellett még augusztus 8-án láthatjuk majd őket a mozikban, szóval érdemes rá hamar lefoglalni a jegyet, nehogy lemaradjatok róla.

Augusztus 5.

Visszatér a The Suicide Squad, azaz az Az öngyilkos osztag őrült brigádja, akik csatlakoznak egy titkos munkacsoporthoz, hogy egy veszélyes küldetésen vegyenek részt. Mindezt nem ingyen teszik, cserébe azt ajánlják nekik, hogy a börtönbüntetésükből lefaraghatnak egy keveset. Az akcióvígjátékot rendezte és írta, aki a Galaxis őrzőit is készítette. A filmben ismét feltűnik Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Mikaela Hoover, valamint Sylvester Stallone, James pedig elárulta azt is, hogy ez a film nem az előző folytatása, hanem inkább egy újraindítás.

Meséből is kapunk párat, ugyanis itt a Flamik című alkotás, akik nagyon cuki kis lények. A Simpson család alkotói, David Silverman és egy igazán édes animációt hoztak el nekünk, amiben a Flamik (a bolyhos nyúlszerű lények kihalt faja, lyukakkal a közepén) 1835-től a mai Sanghajig szállítják magukat. A Tökéletes hang és a Modern család színésze Adam Devine és a Crazy Ex Girlfriend színésznője Rachel Bloom adják a főszereplő fánkocskáknak a hangjukat. Ez egy remek szórakoztató és fánktasztikus mesének ígérkezik.

Augusztus 12.

Horrorból biztos nem lesz hiányunk, ugyanis az augusztus az új október. A Végtelen útvesztő második része érkezik, amiben most a bajnokok csatájára összpontosított a rendező, Adam Robitel. Ő rendezte az előzőt és emellett az Insidious című hátborzongató filmet is. A főszereplők közt láthatjuk az első részből Taylor Russellt, Logan Millert, és Deborah Ann Wollt, továbbá új karaktert testesít majd meg Thomas Cocquerel, akit a The 100 című sorozatból ismerhetünk sokan, Holland Roden, aki a Teen Wolf-ban tett nagyobb népszerűségre, valamint Indya Moore. Ők hatan élik át újra a Végtelen útvesztő adta akadályokat. Ha szeretted az első részt, akkor ez is biztosan tetszeni fog, szóval kötelező darab.

Az augusztusi filmajánló listánkban a következő alkotás egy Stephen King könyvadaptáció, aminek a címe Vaksötét 2. Ebben a horrorban ismét láthatjuk a tehetséges Stephen Lang színészt a vak főszereplő, Norman Nordstrom szerepében. A filmet rendezte és írta, együttműködve. Ahogy az elsőben, úgy itt is a betörés van előtérben,  de az előzővel ellentétben el is rabolják Norman nevelt lányát, majd felgyújtják a házát. Kissé eltérünk a Vaksötét előző részétől, de ez nem lehet gond, ha Stephen hozza azt a szintet, amit mutatott korábban. Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan áll bosszút a bűnözőkön a férfi. A Vaksötét című film egy igazán izgalmas alkotás lesz.

Végre elérkezett az idő, hogy Ryan Reynolds alakításában láthassuk a Free Guy című alkotást. Már tavaly december óta várunk arra a pillanatra, hogy megnézzük Ryan hogyan alakítja a Srácot. A történetben ugyanis a főszereplő rájön, hogy egy nyílt világú videojáték háttér-karaktere, de ő nem csak ennyi szeretne lenni, ezért kezébe veszi az irányítást és megpróbálja megmenteni a világát a saját maga módján. Ryan mellett szerepet kapott még a Megszállottak viadala sorozatából ismert, Jodie Comer vagy a Thor: Ragnarök filmben látható Taika Waititi.

Augusztus 19.

A Westword társalkotója, hozza el nekünk a mozikba az Új múlt című misztikus sci-fi alkotást, amit ő maga írt és rendezett. A film sztorija szerint egy tudós, Nick Bannister (Hugh Jackman) rájön, hogyan lehet agykontrollal a múltba visszamenni és ezt a technológiát arra használja, hogy másokon segítsen. Azonban egy nap találkozik Maeval (Rebecca Ferguson), aki megváltoztatja a jelenjét, a jövőjét és a múltját is. Egymásba szeretnek, de a nő eltűnik és Nick mindenáron rá akar jönni, hogy mi történt. A további szereplők közt ismerhetjük meg Natalie Martinezt, Thandiwe Newtont és Daniel Wut. A neves színészek mellett egy igazán remek történettel rendelkező filmet láthatunk majd az Új múltban.

Szintén augusztus 19-én érkezik a Lőpor turmix című akció thriller, amiről korábban már írtunk. A filmet feltörekvő rendező írta és készítette, a főbb szereplők közt pedig Karen Gillant, Lena Headeyt és Chloe Colemant láthatjuk. A történet szerint Scarlet egy profi bérgyilkos és kénytelen menekülőre fogni, valamint elhagyni a lányát, Samet. Évekkel később Sam is hidegvérű bárgyilkossá válik és végül ez vezeti vissza az anyjához és a korábbi tagokhoz, akik mind összefognak, hogy bosszút álljanak azokon, akik mindent elvettek tőlük. Egy igazi szórakoztató akcióra és kisebb thrillerre számíthatunk ebben az alkotásban.

Augusztus 29.

Ismét egy mese van a láthatáron, a Bébi úr visszatér és most a Családi ügy című alkotással találkozhatunk a mozik vásznain. A történet szerint a Templeton testvérek felnőttekké váltak és eltávolodtak egymástól, de egy élvonalbeli szemléletű új főnökbaba hamarosan újra összehozza őket – és arra ösztönzi a családot, hogy új vállalkozásba kezdjenek. A rendezője és írója , a főbb szinkronhangok pedig Alec Baldwin, James Marsden, Eva Longoria, Ariana Greenblatt és Amy Sedaris lesznek.

Végezetül az augusztusi filmajánló listában még egy horror kap szerepet, ami az 1992-es Kampókéz “spirituális folytatása”. A különleges erő újra visszatér a ma már gentrifikált chicagói szomszédságba, ahol a legenda anno elkezdődött. A rendezője és írója egyaránt , a főszereplők közt pedig Jahja Abdul-Mateen II tűnik fel, akit az Aquamanből vagy a Watchmenből ismerhetünk sokan. Valamint találkozhatunk Teyonah Parris színésznővel, akit legutóbb a WandaVisionba láthattunk. A film továbbra is a különleges természetfeletti lényről fog szólni, hasonlít egy kicsit a Bloody Mary című horrorra, ugyanis, ha a tükör előtt kimondod a kampókéz nevet, akkor megjelenik neked.

Kihagytunk valamit az augusztusi filmajánló listánkról? Esetleg van olyan, amire biztosan el fogsz látogatni a legközelebbi moziba, hogy megnézd? Írd meg nekünk!

8 film, amit júliusban látnunk kell

Hozzászólások