Agave KönyvekHírekKönyvek

10 éves az Isten gépei, érkezik az új kiadás!

Markovics Botond, írói álnevén Brandon Hackett a magyar science fiction világ egyik legnépszerűbb és legfontosabb művét alkotta meg tíz évvel ezelőtt.

Az évforduló alkalmából ezúttal nem csak az Agave Könyvek készült felújított kiadással, hanem az író is, ugyanis elővette kéziratát, és aktualizálta! Helyenként apróbb, ám időnként bővebb szövegmódosításokat, átírásokat alkalmazott, hogy a történet aktuálisabb, tudományos szempontból izgalmasabb és érthetőbb legyen. A mesterséges intelligenciákkal és szingularitással foglalkozó történet így azok számára is érdekes és újdonság lesz, akik már korábban olvasták a történetet.

További érdekesség, hogy a szeptember 27-én megjelenő regény négy novellát és egy esszét is tartalmaz: találkozhatunk többek közt egy megszállott MI-teremtővel, egy írószoftverekkel versenyre kelő íróval, valamint a távoli jövő mesterséges isteneivel.

Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról

2028:  az Ugrásnak nevezett kozmikus esemény során a Föld egy távoli vörös törpecsillag körüli pályára kerül. A bolygó egyik fele örök sötétségbe borul, a napos oldali országokat menekültek milliói árasztják el. Az emberiség a túlélésért küzd.

A pusztulásból azonban lassan új világ születik. Húsz évvel később Szófia, a genetikailag módosított budapesti lány és társai már a közelgő technológiai szingularitásra készülnek, amikor a fejlődés követhetetlenül felgyorsul, a mesterséges intelligenciák túlhaladják az emberi értelmet, és amikor az embert saját istenévé avathatja a tudása. Vagy el is pusztíthatja.

Eközben a világot titokzatos felfedezők figyelik, akik egykor maguk is emberek voltak. Arra keresik a választ, hogy miért történt meg az Ugrás. Szófia hamarosan a Föld jövőjéért folyó küzdelem középpontjában találja magát.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?