Könyvek

10 érdekesség Cassandra Clare-ről

Olyan sorozatok fűződnek a nevéhez mint az Árnyvadászok, a Gonosz Fortélyok vagy a Magisztérium. Számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb percet és érdekesebbnél, érdekesebb világot köszönhetünk neki. De ki is ő valójában? Az alábbiakban összegyűjtöttünk nektek 10 olyan érdekességet Cassandra Clare-ről, ami talán segít kicsit jobban megismerni őt. 

1, Teheránban született. Családjával már gyerekkorában rengeteget utaztak, jártak Svájcban, Franciaországban, Angliában, de nem ismeretlen számára a Himalája sem. Nem csoda, hogy az írónő manapság is szívesen utazik, sőt élt már New York-ban és ugyanígy Los Angeles-ben.

2, A Cassandra Clare csak az írói álneve. Valódi, anyakönyvezett neve Judith Rumelt, de már olyan régóta használja a Cassandrát, hogy simán hallgat rá, sőt a barátai is inkább Cassienek szólítják. A név egyébként nagyon tudatos döntés eredménye: a Cassandra, szeretett írónőjének, Jane Austen nővérének a keresztneve, míg a Clare a tartományra utal, ahol a nagymamája született. Ebben kezdetben még volt egy „i” betű is (Claire), ám ez a használat során kikopott belőle.

3, Általában nem otthon alkot, jobban szeret nyilvános helyeken írni, például éttermekben vagy kávézókban. Szeret kiszakadni megszokott környezetéből, így mindig sokat utazik, mert az új helyek és impulzusok, új történetekre inspirálják.

4, Mielőtt megjelent volna az első könyve, már netes körökben ismertnek számított, különböző fanfictionok miatt. Írt a Gyűrűk Urához, de a Harry Potterhez is, ez utóbbi címe volt a Draco Trilógia, ami kifejezetten népszerűvé vált a sorozat kedvelőinek körében.

5, A Csontvárost 2004-ben kezdte el írni, így nem mondhatjuk hogy nem szánt volna kellő időt a kidolgozására. A történetet Manhattan legendái inspirálták, ezért játszódik New Yorkban.

6, A történet egyik főhőse, Jace, szarkasztikus humoráról ismeretes, csakúgy, mint az írónő, így biztosak lehetünk benne, hogy önmagából is sokszor merített ihletet a karakterhez.

 

7, Írás közben mindig hallgat zenét, sőt minden könyvéhez saját lejátszási listát is összeállít. Állítása szerint ez nagyon sokat segít neki a koncentrálásban.

8, Clare eredetileg zsidó származású, ám saját bevallása szerint nem igazán gyakorolja a vallást. Ettől függetlenül szerette volna, ha ez is fontos szerepet kap a regényében, ezért lett például Simon karaktere is zsidó vallású.

 

9, Kedvenc étele a sushi.

10, Mi volt a legfurább és egyben legmeglepőbb kérdés, amit valaha feltettek neki? Állítása szerint az, mikor megkérdezték tőle, hogy Valentine-t az exférje ihlette-e.

 

Ha további érdekességekre vagy kíváncsi az írónővel, vagy a könyveivel kapcsolatban, akkor látogass el a szerző angol nyelvű oldalára, IDE.

Hozzászólások