Filmek

10 érdekesség a születésnapos Johnny Deppről

Johnny Depp korunk egyik ikonikus színésze, aki bár számtalan híres filmben megmutatta tehetségét, az Oscar-díjat mégsem kapta meg. Az utóbbi időben viharos volt házasságának perétől volt hangos a sajtó, de Johnny nagy közönség kedvenc, a közvélemény pedig őt támogatta Amber Heard-del szemben. De ki is valójában Johnny Depp? Az 59. születésnapját ünneplő színészről olvashattok néhány érdekességet.

 

1.  Születési neve John Christopher Depp II. Édesapja John mérnökként dolgozott, míg édesanyja, Betty Sue Palmer pincérnő volt. Három idősebb testvére van, Christie, Debby és Danny.

2. Johnny származása is érdekes lehet, hiszen ősei Angliából vándoroltak ki, de felmenői között akadnak franciák, hugenották. Nevük írásmódja pedig Deppe volt. Johnny Kentucky állambeli  Owensboróban született.

3. Filmes sikerét a Rémálom az Elm utcában című horrorfilm hozta meg a számára 1984-ben. Az ekkor még csak 21 éves fiú igazi tinibálvány lett. A karrierje innentől csak felfelé ívelt. Több, mint negyven filmben játszott, ahol olyan alakításokat láthattunk tőle, mint például az ikonikus kalóz Jack Sparrow, A Karib-tenger kalózaiban, Don Juan DeMarco, Ollókezű Edward, Volt egyszer egy Mexikó, Én Pán Péter, Gellert Grindelwald karakterét öltötte magára a Legendás állatok és megfigyelésük című moziban.

4. Magánélete is változatos volt, amíg nem találkozott a színésznő és modell Vanessa Paradis-al.  Johnny ugyanis már húsz évesen megházasodott, felesége Lori Anne Alison sminkes volt, de útjaik különváltak. Járt  Sherilyn Fenn színésznővel, Jennifer Grey-el,  Winona Ryderrel, Kate Moss topmodellel. A kilencedik kapu forgatásán találkozott Vanessával, akivel több, mint tíz évig éltek együtt. Két gyermekük született, 1999-ben Lily-Rose Melody Depp, és 2002-ben Jack John Christopher Depp III. Vanessával nem házasodtak össze, de 2015-ben elvette a nála huszonhárom évvel fiatalabb színésznőt, Amber Heard-öt, akivel nagyon korán zátonyra futott a házassága. Azóta több per is volt a kettejük viszonya alatt történt bántalmazások miatt, utóbbit Johnny Depp nyerte meg.

5.  Több, mint harminc tetoválása van. Leginkább olyan szimbólumokat varratott magára, amelyek az életének egy-egy fontosabb eseményére, szakaszára emlékeztetik.

6. Johnny imádja a zenét, ezt mi sem bizonyítja, hogy már tizenévesen a The Kids-ben játszott. A szerződés előtt azonban feloszlottak. Jelenleg a Hollywood Vampires zenekarral járja a világot.

7. Nicolas Cage az egyik legjobb barátja. 1993-ban egy másik barátját veszítette el,  River Phoenix ( Joaquin Phoenix testvére) drogtúladagolásban életét vesztette Johnny bárja, a The Viper Room előtt.

8.  Sokáig nem használta az instagram oldalt, ám 2020 tavaszán ő is csatlakozott. Jelenleg 24 milliós követővel rendelkezik.

9. Johnny tizenöt éves korában szülei elváltak. Ez nehéz időszak volt neki, mert alkoholba és a drogba menekült. Otthagyta a középiskolát, mert rockzenész akart lenni. Szenvedélybetegsége később is előkerült, illetve kétszer le is tartóztatták 1994-ben szétvert egy New York-i hotelszobát, 1999-ben pedig, amikor konfliktusba került egy lesifotóssal.

10. Sosem nyert még Oscar-díjat, de több alkalommal kapott jelölést. Johnny azonban számtalan más díjat megkapott alakításaiért, Golden Globe-díjat, MTV Movie Awards díjakat, BAFTA-díjat, People’s Choice Awards-on, Teen Choice Awards-on is díjat is kapott.

Isten éltesse!

Hozzászólások